ESA legt slacht tijdelijk stil

Van Drie Group_pb MVO jaarplan

Kalfsvleesverwerker ESA, onderdeel van VanDrie Group, legde op 4 augustus de slachtactiviteiten tijdelijk stil vanwege een aantal coronabesmettingen van werknemers. De andere activiteiten gaan wel gewoon door. Dat meldt VanDrie Group op de website. 

Vanwege de besmettingen en de daarmee gepaard gaande quarantaine heeft ESA te weinig personeel. "De bezetting is normaalgesproken in deze zomerperiode al smal, maar gaat nu door een kritische grens", meldt VanDrie Group op de website. "Het bedrijf kan daardoor posities die essentieel zijn voor het borgen van voedselveiligheid niet voldoende invullen."

ESA noemt de tijdelijke stop de enige juiste oplossing vanwege de strijd tegen de Deltavariant en de verantwoordelijkheid die het bedrijf voelt om voedselveilig te produceren. De kalfsvleesverwerker verwacht 9 augustus de slachtactiviteiten weer te hervatten. Dit gebeurt in overleg met GGD Noord Oost Gelderland en de NVWA.

Dossiers
Lees ook
Mexicaanse kalfstaart

Mexicaanse kalfstaart

Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij de Goeij in Vianen. Sinds 2020 is hij branche erkende meesterslager. Naast verse vleesspecialiteiten, ambachtelijke vleeswaren en worst uit eigen worstmakerij verkoopt De Goeij verse maaltijden uit eigen keuken, zoals deze eenvoudig te bereiden Mexicaanse kalfstaart.

Slachthuis Gosschalk mag weer open

Slachthuis Gosschalk mag weer open

Slachthuis Gosschalk mag weer slachten. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft het nieuwe plan van aanpak van het slachthuis goedgekeurd en het slachthuis mag onder strenge voorwaarde weer open.

ACM keurt overname Van Dam door VanDrie Group goed

ACM keurt overname Van Dam door VanDrie Group goed

VanDrie Group mag de activiteiten van A.J. van Dam Beheer b.v. overnemen. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft deze overname goedgekeurd. Dat laat VanDrie Group weten in een persbericht.