ESA legt slacht tijdelijk stil

Van Drie Group_pb MVO jaarplan

Kalfsvleesverwerker ESA, onderdeel van VanDrie Group, legde op 4 augustus de slachtactiviteiten tijdelijk stil vanwege een aantal coronabesmettingen van werknemers. De andere activiteiten gaan wel gewoon door. Dat meldt VanDrie Group op de website. 

Vanwege de besmettingen en de daarmee gepaard gaande quarantaine heeft ESA te weinig personeel. "De bezetting is normaalgesproken in deze zomerperiode al smal, maar gaat nu door een kritische grens", meldt VanDrie Group op de website. "Het bedrijf kan daardoor posities die essentieel zijn voor het borgen van voedselveiligheid niet voldoende invullen."

ESA noemt de tijdelijke stop de enige juiste oplossing vanwege de strijd tegen de Deltavariant en de verantwoordelijkheid die het bedrijf voelt om voedselveilig te produceren. De kalfsvleesverwerker verwacht 9 augustus de slachtactiviteiten weer te hervatten. Dit gebeurt in overleg met GGD Noord Oost Gelderland en de NVWA.

Dossiers
Lees ook
Dreigend CO2-tekort voor drank-, vlees- en voedingsindustrie

Dreigend CO2-tekort voor drank-, vlees- en voedingsindustrie

Er dreigt een tekort aan CO2 voor de drank, vlees- en voedingsindustrie, meldt De Tijd. CO2 wordt onder andere gebruikt voor droogijs, de prik in cola, de bruis in bier, en de verdoving van dieren in slachthuizen.

Patent Corbion voor op azijn gebaseerde conserveringsoplossingen voor vleessector

Patent Corbion voor op azijn gebaseerde conserveringsoplossingen voor vleessector

Ingrediëntenproducent Corbion heeft een patent verkregen voor een op azijn gebaseerde conserveringsoplossing voor de vleessector. Dit gepatenteerde proces helpt de voedselveiligheid te verbeteren en voedselverspilling te verminderen.

COV streeft naar duurzame arbeid in de vleessector

COV streeft naar duurzame arbeid in de vleessector

Zomer 2021 startte de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en haar leden na gesprekken met de toenmalige Ministers van LNV en SZW, vakbonden en de dierenbescherming met het initiatief ‘Naar duurzame arbeid in de vleessector’.