ESA legt slacht tijdelijk stil

Van Drie Group_pb MVO jaarplan

Kalfsvleesverwerker ESA, onderdeel van VanDrie Group, legde op 4 augustus de slachtactiviteiten tijdelijk stil vanwege een aantal coronabesmettingen van werknemers. De andere activiteiten gaan wel gewoon door. Dat meldt VanDrie Group op de website. 

Vanwege de besmettingen en de daarmee gepaard gaande quarantaine heeft ESA te weinig personeel. "De bezetting is normaalgesproken in deze zomerperiode al smal, maar gaat nu door een kritische grens", meldt VanDrie Group op de website. "Het bedrijf kan daardoor posities die essentieel zijn voor het borgen van voedselveiligheid niet voldoende invullen."

ESA noemt de tijdelijke stop de enige juiste oplossing vanwege de strijd tegen de Deltavariant en de verantwoordelijkheid die het bedrijf voelt om voedselveilig te produceren. De kalfsvleesverwerker verwacht 9 augustus de slachtactiviteiten weer te hervatten. Dit gebeurt in overleg met GGD Noord Oost Gelderland en de NVWA.

Dossiers
Lees ook
COV reageert op kamerdebat over misstanden in de slachterij

COV reageert op kamerdebat over misstanden in de slachterij

De Tweede Kamer debatteerde 17 mei over ‘de voortdurende misstanden in slachterijen’. Het debat leverde 18 moties op, die volgens de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) overwegend overbodig, onnodig en onuitvoerbaar zijn.

FNV wijst eindbod nieuwe cao vleesindustrie af

FNV wijst eindbod nieuwe cao vleesindustrie af

Meer dan 90 procent van de FNV-leden wijst het eindbod voor een nieuwe cao voor de vleesindustrie af en overweegt acties. Dat laat de vakbond weten in een persbericht. Eerder wees FNV ook al het eindbod voor een nieuwe cao voor het slagersbedrijf af.

Samenwerking Slachterij VAEX en Agri4+ Vleesproductie

Samenwerking Slachterij VAEX en Agri4+ Vleesproductie

Slachterij VAEX en Agri4+ Vleesproductie gaan intensief samenwerken om hun marktpositie te versterken. VAEX wordt voor 50 procent eigenaar van Agri4+.