Epos start pilot mensgericht werven

Epos_advertorial 8-2021_salades_2

Epos Specerijen start in samenwerking met Mensgericht Ondernemen, WerkgeversServicepunt regio Amersfoort en het Leerwerkloket regio Amersfoort de pilot mensgericht werven. Binnen deze pilot gaan de organisaties op een nieuwe manier medewerkers en banen matchen.

Vaak kijken bedrijven voor het invullen van arbeidsplaatsen naar het cv, de opleiding en ervaring. Hierdoor vallen veel kandidaten af omdat ze op papier niet lijken aan te sluiten. Mensgericht Ondernemen ontwikkelde daarom de methode mensgericht werven. Hierbij wordt gekeken naar de menselijke kwaliteiten die nodig zijn voor het vervullen van werkzaamheden, waardoor ook kandidaten die op papier afvallen ook in beeld kunnen komen voor de functie.

Mensgericht werven

Bij een match volgt een gerichte inwerkperiode opleidingstraject zodat de kandidaat de benodigde kennis op kan doen voor het invullen van de functie. Hierover worden duidelijke afspraken gemaakt, zodat beide partijen weten wat de verwachtingen zijn. Dit leidt tot meer en kwalitatief goede matches tussen werkzoekenden, beschikbare banen en werkgevers

“Resultaten uit het bedrijfsleven tonen aan dat met de nieuwe manier van werven werkzoekenden reageren die zelf eerder niet gedacht hadden aan de geboden mogelijkheden. En werkgevers ervaren dat ze met deze manier van werven kwalitatief goede kandidaten aan hun organisatie kunnen binden”, meldt het Leerwerkloket. 

Epos

In september en oktober gaat Epos in samenwerking met Mensgericht Ondernemen, het Leerwerkloket (LWL) en het WerkgeversServicepunt (WSP). Food Academy Nijkerk (FAN) faciliteerde deze samenwerking. Epos is lid van FAN, een bedrijvenvereniging van 20 food (gerelateerde) bedrijven in Nijkerk en omgeving, met als doel om meer mensen kennis te laten maken met de foodsector. 

De uitvoering van deze nieuwe methode vindt in september en oktober plaats bij Epos in Nijkerk. Op 12 oktober vindt een selectiedag voor kandidaten plaats. Verdere details hierover volgen binnenkort en worden via de website van het Leerwerkloket en het WSP bekend gemaakt.

Bron: Food Academy Nijkerk

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Portobello Chicken

Portobello Chicken

Epos inspireert de vleesspecialist met verassende recepten, zoals dit recept voor Portobello Chicken. Ingredienten 1000 gram Kippendijen (reepjes) 500 gram Roerbakgroente mix 120 gram Epos bistro kruidenolie French sensation (1005539) 16 Portobello’ s Voorbereiding Marineer de kipreepjes met Epos bistro kruidenolie French...

‘t Landleven huissalade en Honing-Mosterd Braadslee

‘t Landleven huissalade en Honing-Mosterd Braadslee

Zeshonderd meter winkel in Bladel met vijftig meter toonbank. Slagerij en poelier ’t Landleven verkoopt alleen verse producten. De kwaliteit is hoger, en de prijs gelijk aan of lager dan die van de supermarkt. Puur ambacht. Daar passen Epos producten en Bieze Deli salades en sauzen perfect bij. De slager deelt twee recepten met Vleesmagazine.

Bieze Deli, Epos en heel veel creativiteit maken ‘t Landleven uniek

Bieze Deli, Epos en heel veel creativiteit maken ‘t Landleven uniek

Zeshonderd meter winkel in Bladel met vijftig meter toonbank. Slagerij en poelier ’t Landleven verkoopt alleen verse producten. De kwaliteit is hoger, en de prijs gelijk aan of lager dan die van de supermarkt. Puur ambacht. Daar passen Epos producten en Bieze Deli salades en sauzen perfect bij.