EPA keurt bacteriofagencocktail goed

attachment-001_food-image-VLS5328I01

DOETINCHEM - Het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) heeft de bacteriofagencocktail LMP-102 goedgekeurd.

DOETINCHEM - Het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) heeft de bacteriofagencocktail LMP-102 goedgekeurd.


Daarmee mag het product van het bedrijf Intralytix worden gebruikt bij de productie van voedingsmiddelen, bijvoorbeeld om apparatuur mee te ontsmetten. 


Eerder gaf de FDA al haar fiat aan de bacteriofagenmix, wat betekent dat ook voedingsmiddelen zelf met het middel behandeld mogen worden.


Zes bacteriofagen

LMP-102 bevat zes verschillende bacteriofagen die volgens het bedrijf niet zijn gemodificeerd. Het middel werkt uitsluitend tegen de Listeria Monocytogenes.


Intralytix stelt op FoodProductionDaily.com dat LMP-102 bij ready-to-eat foods de kans op Listeria met 99 tot 99,9 procent verkleint.


Lees ook:

Amerikaans bedrijf haalt listeria-vlees terug (7 mei 2008)


Bekijk ons nieuwsoverzicht voor:

Alle artikelen over bacteriofagen


Lees ook
‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het tweede deel met Jan Roy van Frio...

‘We delen kennis met nieuwe markten’

‘We delen kennis met nieuwe markten’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het eerste deel met Antoine de Bie...

Gouden handen

Gouden handen

De handen van de slager zijn al zo lang als het ambacht bestaat gegeseld door de kou, vermoeid door het mes en stram en stijf. Slagershanden zijn als een eeuwenoud cliché. Hoewel deze gouden handen in tegenwoordige tijden worden geholpen, en soms zelfs vervangen, door glimmende, roestvrije apparaten.