Enthousiaste slagers nemen deel aan Ondernemersacademie Food

campagnefoto

Een groep van acht enthousiaste deelnemers met ambitie om een ambachtelijke slagerij over te nemen of op te starten, is gestart met de Ondernemersacademie Food. Er is nog ruimte voor één ambitieuze deelnemer.

‘De afgelopen maanden is er weer volop aandacht besteedt aan het werven van nieuwe ondernemers/opvolgers voor de ambachtelijke slagerij. En met succes’, vertelt Astrid van Hest. ‘In de nieuwe groep zitten drie deelnemers, die het roer omgooien en vanuit een totaal ander vakgebied komen. Daarnaast zijn er een aantal slagers, die de ambitie hebben om een bedrijf over te nemen of op te starten.’

De Ondernemersacademie Food is een paar jaar geleden opgericht vanuit de leveranciers van de vleesindustrie in samenwerking met KNS en SVO. ‘Samen constateerden we een gezamenlijk probleem’, legt Van Hest uit. ‘De komende tien jaar zijn er zo’n vijfhonderd slagerijen, die overgenomen moeten worden en daar zijn geen opvolgers voor. Daarom is de Ondernemersacademie Food ontwikkeld. Wij willen mensen zoeken en overtuigen om slagerij-ondernemer te worden. Daarbij richten wij ons zowel op zij-instromers, als personeel van ondernemers en kinderen van ondernemers.’

Verkorttraject

De potentiele ondernemers worden door de Ondernemersacademie opgeleid. ‘De zij-instromers zouden het totale programma van negen maanden moeten volgen, terwijl er voor slagers en hun medewerkers een verkorttraject is.’

De eerste groep is in 2018 van start gegaan. Elf aanstaande ondernemers, allemaal afkomstig uit het vak, hebben een twaalfdaagse training ‘Ondernemerschap’ doorlopen, waarbij gastlessen door het hele land werden gevolgd. Vervolgens moesten ze een plan van aanpak schrijven over hoe het bedrijf er in de toekomst uit zou komen te zien of bijvoorbeeld een persoonlijk plan maken over hoe ze zichzelf de komen jaren willen ontwikkelen.

Van elkaar leren

Het leuke aan deze groep was volgens Van Hest dat naast de slagers ook een visondernemer en een ondernemer uit de kaas- en notenbranche deelnamen. ‘De verschillende deelnemers vonden het heel leuk om van elkaar te leren. Iedereen heeft het traject goed afgesloten met gemiddeld een 7, 9.’

De tweede groep zou in september 2019 starten, maar helaas waren hiervoor geen aanmeldingen binnengekomen. ‘Hiermee wordt het probleem rond de opvolging nog eens onderstreept’, zegt Van Hest, die heel blij is dat er inmiddels wel gestart is. ‘We gaan er weer een mooi programma van maken. Vele gastsprekers gaan we ontmoeten en inspirerende locaties bezoeken.’

Nog meer ondernemers helpen

Van Hest hoopt in de toekomst nog vele potentiele ondernemers te kunnen opleiden, want het probleem is nijpend, benadrukt ze. ‘De afgelopen tien jaar zijn er zo’n vierhonderd slagerij verdwenen. Wij willen voorkomen dat de slagerijen uit het straatbeeld verdwijnen. Bovendien willen we de ondernemers wiens pensioen in gevaar dreigt te komen als ze geen opvolging kunnen vinden.’ Bovendien heeft de slagersbranche volgens haar veel te bieden. ‘Gezonde voeding wordt steeds belangrijker. Men eet misschien wel iets minder vlees, maar vraagt wel een steeds betere kwaliteit. Daarvoor moet je bij de slager zijn. Daardoor blijft het vak de komende jaren zeer interessant.’

Ook hoopt ze naast slagers ook andere versspecialisten op te kunnen leiden, zoals bakkers en groenteverkopers. ‘Deze sectoren kampen met dezelfde problematiek. Met elkaar kunnen we de krachten bundelen. Het is mijn grote droom om branche-breed iets bij te dragen aan een goede toekomst voor de foodsectoren met voldoende bedrijfsopvolging!’

 
Dossiers
Lees ook
Belastingdienst helpt ondernemers bij administratie

Belastingdienst helpt ondernemers bij administratie

Ondernemers kunnen hun belastingszaken op drie manieren regelen. Via administratiesoftware, via een fiscaal dienstverlener of via de website van de Belastingdienst. Maar welke manier past bij welke ondernemer? De Belastingdienst geeft advies.

De deur niet uit? Doe online inspiratie op!

De deur niet uit? Doe online inspiratie op!

Er is veel veranderd de afgelopen anderhalf jaar. Een van de grootste veranderingen in het dagelijks leven was toch wel dat alles ineens online moest gebeuren. En ook al kan er nu langzaamaan weer meer, de wereld is nog niet de oude. Waar Vleesmagazine je normaal graag tips voor activiteiten had gegeven, hebben we nu deze Online Inspiratiegids, vol...

Geef werknemers meer zekerheid

Geef werknemers meer zekerheid

De arbeidsmarkt is in beweging. Waar werkgevers flexibiliteit willen, zoeken werknemers vooral zekerheid. Hafid Ballafkih van de onderzoeksgroep Arbeid in Transitie aan de Hogeschool van Amsterdam zegt in een artikel in de Groene Amsterdammer dat de flexibiliteit te ver is doorgeschoten.