Empack Reconnect wordt online only evenement

31 augustus 2020
Foto: Easyfairs

Empack Reconnect, de vakbeurs voor verpakkingstechnologie, wordt een volledig online evenement dat op donderdag 17 september plaats vindt. Dit betekent dat de fysieke vakbeurs in Jaarbeurs Utrecht niet doorgaat. Onlangs kondigde Easyfairs Empack Reconnect aan als hybride verpakkingsevenement, maar de meerderheid van de community bleek de voorkeur te geven aan een online variant.

Easyfairs ziet het als haar primaire taak om te luisteren naar de wensen van haar exposanten en bezoekers en voorziet daarom de verpakkingssector van een volledig online event. "Wij draaien daar onze hand niet voor om en dus gaan we voor het eerst een online event neerzetten voor de verpakkingssector", zegt Irma de Hoon, Group Event Director bij Easyfairs. 

Coronamaatregelen

Om Empack mogelijk te maken in deze pandemische periode had beursorganisator Easyfairs haar inspanningen en maatregelen verdubbeld. Alle denkbare protocollen stonden klaar om verpakkingsprofessionals op een veilige en verantwoorde manier bij elkaar te brengen. “Sinds de persconferentie van 18 augustus 2020 kregen wij steeds meer vragen van exposanten en bezoekers omtrent de haalbaarheid van de fysieke vakbeurs in Jaarbeurs Utrecht. Ons doel is het bedienen van de community en om die reden zijn wij opnieuw in beraad gegaan met alle betrokken partijen. Hieruit is gebleken dat de meerderheid de voorkeur geeft aan een online editie van Empack Reconnect”, aldus Irma de Hoon, Group Event Director bij Easyfairs.

“We willen graag iets doen voor de community en als organisatie zelf ook innoveren vanwegehuidige omstandigheden. Met deze online editie van Empack willen we de Nederlandse verpakkingsindustrie toch bij elkaar brengen, verbindingen realiseren en bedrijven en bezoekers de gelegenheid bieden om innovaties te tonen en te ontdekken. In de afgelopen periode zien we veel online alternatieven voorbijkomen, met name webinars zijn erg populair. Maar wij gaan nog een stap verder, vandaar dat we een compleet virtuele vakbeurs organiseren”, aldus de Hoon. Empack Reconnect wordt opgezet met het online event platform Swapcard. De software van dit platform biedt bezoekers de mogelijkheid om online in contact te komen met exposanten, sprekers en andere professionals.

Online event

Het online event richt zich helemaal op de hoofdfunctie van Empack: het verbinden van vraag en aanbod in de markt. Verpakkingsprofessionals kunnen meer dan 300 exposanten virtueel  bezoeken en met hen in contact komen. Daarnaast heeft de bezoeker de mogelijkheid om één-op-één te praten met andere aanwezigen in netwerklounges gericht op thema’s als compensatie en reductie van C02, voedselveiligheid en voedselverspilling, de kracht van kunststof en de dynamische ontwikkelingen in e-commerce. Ook is met zorg aandacht besteed aan het inhoudelijke kennisprogramma. Het programma begint met diverse interactieve sessies die op elkaar aansluiten, waarbij iedereen zijn eigen online weg kan kiezen. Tot slot kunnen bezoekers innovaties van exposanten online bewonderen in de innovatie galerij.

Voor Empack Reconnect wordt op Next Level, de hypermoderne bovenverdieping in Evenementenhal Gorinchem, een hoofdpodium en een studio ingericht. Marketeer Empack Tanee Plat: “Op Next Level beschikken we over de ruimte en zijn alle technieken aanwezig. Hier komen live sprekers aan het woord die weer te zien zijn via het online platform, en we richten één congreszaal in tot studio voor opnames”. Het beursteam van Empack werkt voor deze professionele productie samen met partner Swapcard en het audiovisuele productieteam van ATG.

De virtuele beurs gaat live op donderdag 17 september van 10.00 tot 15:30 uur. Vooraf registeren is  noodzakelijk en kan eenvoudig vanaf maandag 31 augustus via www.empack.nl. In 2021 vindt Empack weer fysiek plaats op 31 maart en 1 april in Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch.

Dit artikel verscheen eerder op: Evmi

Altijd op de hoogte blijven?