Eigen merk rosévlees Pali group

attachment-001_food-image-VLS12544I01

DEN BOSCH - De Pali Group, moederbedrijf van slachterij Vitelco, komt vanaf half september met een eigen merk voor jong rosé kalfsvlees.

DEN BOSCH - De Pali Group, moederbedrijf van slachterij Vitelco, komt vanaf half september met een eigen merk voor jong rosé kalfsvlees.

Met het merk Vitel-oké wil het bedrijf zich richten op de Nederlandse markt, meldt het Agrarisch Dagblad. De Pali group richt zich in eerste instantie vooral op de foodservice-bedrijven, de horecagroothandels en grootkeukens.

Volgens directeur Han Paridaans zal het vlees concurreren met het traditionele rosévlees van oudere dieren. 'Het jonge rosé-vlees heeft een constantere kwaliteit omdat de dieren steeds rond 8 maanden worden geslacht.' Paridaans ziet ook een voordeel ten opzichte van het blanke vlees: qua welzijn (bloedarmoede) zal het minder omstreden zijn.

Paridaans verwacht dat op termijn ongeveer 50 tot 60 bedrijven kalveren zullen leveren voor het programma. Het gaat om 400 tot 500 kalveren per week.

Lees ook:
Van Drie zoekt markt voor rosévlees (5 maart 2010)
Rosékalf jonger naar de slacht (18 februari 2010)
Producenten ouder rosékalf in de problemen (15 oktober 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over rosé kalfsvlees
Alle berichten over Alpuro

 

Meer over
Lees ook
Brancheorganisaties ontwikkelen hitteprotocol voor markten

Brancheorganisaties ontwikkelen hitteprotocol voor markten

Zomers kunnen de temperaturen hoog oplopen. Dit kan voor vishandelaren en marktslagers problemen opleveren voor de voedselveiligheid van hun producten. Daarom hebben brancheorganisaties Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS), Poeliersbond en Vereniging voor Nederlandse Visspecialisten(VNV) een hitteprotocol ontwikkeld dat 10 juni naar de gemeentes is...

Rapport moet schaarse vergunningen ambulante handel tegengaan

Rapport moet schaarse vergunningen ambulante handel tegengaan

De ambulante handel heeft een enorme stap gemaakt op het gebied van ‘schaarse vergunningen’. Voorzitter Henk Achterhuis van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) heeft een onderzoeksrapport overhandigd aan staatssecretaris Mona Keijzer.Verschillende ambulante handelaren, waaronder bakkers, slagers en visspecialisten, hebben de geldigheidsduur...

DCA-Markets introduceert notering prijsmutaties

DCA-Markets introduceert notering prijsmutaties

DCA-Markets, onderdeel van DCA Groep, is vanaf 14 oktober 2019 begonnen met de wekelijkse DCA-notering prijsmutaties varkensvleesonderdelen. Dit zijn de gemiddelde slachterij/grossier prijsmutaties voor de lopende week ten opzichte van die van de week daarvoor.Het gaat bij de noteringen om: Karkas, Buiken, Hammen, Spek, Ribben, Wangen, Nekken met been,...