Eerste Nederlandse kalfsvlees onderweg naar China

Slachterij_VanDrieGroup

De dochterorganisatie van de VanDrie Group, Ekro, heeft als eerste Europese kalverslachterij goedkeuring gekregen om kalfsvleesproducten naar China te exporteren. Hiermee is een doorbraak gerealiseerd in het 17-jarig onderhandelingstraject over de export van Nederlands kalfsvlees naar China.

In eerste instantie mag alleen kalfsvlees zonder been de grens over. Met het bezoek van de Chinese premier Li Keqiang en minister van Commercie Zhong Shan aan Nederland van deze week is deze handelsdeal nogmaals bevestigd.

'Er is vanuit alle hoeken keihard gewerkt'

De Chinese overheid had de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) gemachtigd om bij één kalfsvlees producerend bedrijf de laatste benodigde inspectie uit te voeren. Henny Swinkels (Director Corporate Affairs) is erg blij met het resultaat.

'Om dit voor elkaar te boksen, is vanuit allerlei hoeken keihard gewerkt. Veel lof verdienen de Nederlandse ambassade en haar landbouwattachés in China, de NVWA en de Chief Veterinary Officer (CVO). Ook ben ik blij met de hulp die we vanuit de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) hebben gekregen. Het is een prachtig resultaat dat alleen kon worden bereikt door de professionele, gezamenlijke inzet én nauwe samenwerking met de Chinese instanties.'

attachment-001_food-image-VLS13332I01-300x215 Henny Swinkels (Director Corporate Affairs) is erg blij met het resultaat.

Eerste kalfsvlees deze week naar China verscheept

Ekro verscheept deze week de eerste bestelling kalfsvlees naar China. Swinkels ziet grote potentie voor het Nederlandse kwaliteitsproduct. Nederland heeft op voedingsgebied een goede reputatie in China. Hij geeft aan: 'Met ons kwaliteitssysteem Safety Guard geven we unieke garanties af voor de Nederlandse kalfsvleesproducten die we leveren, zoals kwaliteit, tracking & tracing en voedselveiligheid. Chinese consumenten vinden dit erg belangrijke items. Het is nu aan ons om de markt bekend te krijgen met het product.'

[intermezzo:1]
Lees ook
Bedrijfsopvolging: begin er tijdig aan!

Bedrijfsopvolging: begin er tijdig aan!

In de praktijk blijkt dat veel ondernemers zich pas in een laat stadium van hun leven bezig houden met bedrijfsopvolging. Het is echter goed om hier tijdig bij stil te staan.

Ameco neemt dubbeldoel weiderundvlees op in assortiment

Ameco neemt dubbeldoel weiderundvlees op in assortiment

Klanten van Ameco kunnen voortaan ook bij de rundvleesverwerker terecht voor dubbeldoel weiderundvlees. Dat maakt VanDrie Group, waarvan Ameco onderdeel is, bekend met een persbericht.

Deadline btw-aangifte derde kwartaal op 31 oktober - Belastingdienst geeft tips

Deadline btw-aangifte derde kwartaal op 31 oktober - Belastingdienst geeft tips

De deadline voor de btw-aangifte en -betaling over het derde kwartaal nadert. Ondernemers hebben tot 31 oktober de tijd om dit te doen. Volgens de Belastingdienst hebben bijna vier op de tien startende en kleine ondernemers een herinnering nodig om dit tijdig te doen. Daarom geeft de Belastingdienst vijf tips voor een goede en efficiënte aangifte.