Eerste editie Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wildbarbecue

Wild_Slagerij Van der Horst_foto Koos Groenewold_3

Foto: Koos Groenewold

Zaterdag 15 oktober vindt de eerste editie van het Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wildbarbecue plaats in Nationaal Park De Hoge Veluwe. Gastropedia en Stichting Nationaal Park De Hoge Veluwe organiseren het evenement samen met de World Barbecue Association.

De hele dag staat in het teken van culinair barbecueën met Hollands wild. Ieder deelnemend team bereidt vier wildgerechten; gans, reebout, edelhert (rug) en wild zwijn (schouder). Het hoofdingrediënt wordt aangeleverd, de rest van de ingrediënten bepaalt het team zelf. Elk team is verantwoordelijk voor zijn eigen set-up; barbecue, werktafels, brandstoffen et cetera.

Deelnemers

Onder andere team ‘Bad to the bone’, Nederlands Culinair Barbecuekampioen 2018 en 2019, team ‘It all starts with a fire’, tweetal ‘Der Unterhund’, Belgisch BBQ-team ‘Wettels on fire’, cateringbedrijf ‘Serious hot fools’, het doorgewinterde ‘Dutch BBQ-team’, duo ‘Passie voor wild’ en de ‘Betuwse barbecue crew’ nemen het tegen elkaar op. Ook doet een team van culinair journalisten mee, onder leiding van captain Edwin Loos (hoofdredacteur Culinaire Saisonnier).

Jury

Robert Kranenborg, Soenil Bahadoer, Dennis van der Beld en Reza Bakhtali beoordelen de teams onder leiding van voorzitter Theus de Kok. Voor ieder gerecht is er een prijs en overkoepelend wordt een eerste, tweede en derde plaats bepaald.

Wild en buitenleven op De Hoge Veluwe

Naast het kampioenschap vindt ook een culinaire barbecuemarkt, kookdemo’s en voorlichtingen over wild en gevogelte uitbenen plaats in het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Tijdens het evenement kunt u verblijven op de natuurcamping in het Park, bestaand uit een autovrij tentenveld en drie terreinen voor caravans en campers. Direct naast de camping lopen ‘s nachts herten, wilde zwijnen en reeën en er is een grote diversiteit aan bosvogels.

Het reglement en het programma staat op de website

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
WBQA-NL en SBWN organiseren samen kampioenschap Culinair BBQ 2023

WBQA-NL en SBWN organiseren samen kampioenschap Culinair BBQ 2023

World Barbecue Association (WBQA-NL) en Stichting Barbecue Wedstrijd Nederland (SBWN) gaan samenwerken. De twee partijen organiseren in 2023 samen de kampioenschappen Culinair BBQ 2023.

‘Mensen kiezen vaker  bewust voor wild’

‘Mensen kiezen vaker bewust voor wild’

Als het buiten guur en koud wordt, start het traditionele wildseizoen. Toch is ook de rest van het jaar veel wild beschikbaar. Thomas van Meel pleit voor meer soorten wild in de slagerstoonbank. “Als slager kun je je goed onderscheiden met wild.”

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Een rood, mals en sappig stuk vlees: het is een van de dingen die barbecueën zo mooi maakt. Dit recept voor côte de boeuf is een echte aanrader. Het wordt uit de ribben van het rund weggesneden. De rib wordt meegesneden waardoor het vlees een randje vet heeft en vol van smaak is. De rug van een koe is minder gespierd en dat geeft het...