'Een onsje rood vlees per dag mag best

SLAGERSWERELD - Een internationale denktank bracht vorige week een rapport uit over voeding en kanker. Eet en drink met mate en beweeg dagelijks een half uur, was het advies. Zo kan de kans op kanker worden verkleind. Jaap Seidell, voedingshoogleraar aan de VU, was een van de experts in het grootscheepse onderzoek.

SLAGERSWERELD - Een internationale denktank bracht vorige week een rapport uit over voeding en kanker. Eet en drink met mate en beweeg dagelijks een half uur, was het advies. Zo kan de kans op kanker worden verkleind. Jaap Seidell, voedingshoogleraar aan de VU, was een van de experts in het grootscheepse onderzoek.

'Veel mensen zeggen dat ons rapport over kanker en voeding betuttelend is. Geen vlees meer en geen worst of gehakt. Mensen zouden niet meer mogen genieten', zegt Seidell in de Volkskrant. 'Dat is onzin. Je mag nog steeds dingen eten, maar met mate en uitgebalanceerd. Ons rapport biedt handreikingen.'

Voedingsadviezen
Seidell is een van de experts van de internationale denktank die vorige week woensdag met voedingsadviezen naar buiten kwam, tijdens persconferenties in Amsterdam, Londen, Washington en Peking. Twintig epidemiologen, voedingsexperts, celbiologen en kankerspecialisten vlooiden de afgelopen vijf jaar 70 duizend wetenschappelijke publicaties door. Hun conclusies legden ze neer in een boekwerk van meer dan 500 pagina's. En dat is alleen de samenvatting.

Vooral niet roken, niet te veel rood vlees eten van varkens, runderen, geiten en schapen, niet te veel suikerhoudende dranken drinken en een half uurtje per dag bewegen, zijn de adviezen van de denktank. (Bron: De Volkskrant)

Lees ook
Prijsverschil vlees en vleesvervangers neemt af

Prijsverschil vlees en vleesvervangers neemt af

Het prijsverschil tussen vlees en vleesvervangers in de supermarkt nam de afgelopen vijf jaar af. Dat blijkt uit onderzoek van Questionmark naar de prijsontwikkelingen van de zes grote Nederlandse supermarkten. De supermarktonderzoeker deed het onderzoek in opdracht van ProVeg Nederland.

KNS start onderzoek naar houdbaarheid soepen

KNS start onderzoek naar houdbaarheid soepen

Erwtensoep, goulashsoep, ossenstaartsoep... Soepen zijn een belangrijk product voor veel slagers. Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is een onderzoek gestart naar de houdbaarheid van na-gepasteuriseerde soepen en geeft op de website een update.

Universiteit Utrecht analyseert ‘echte’ prijs van vlees

Universiteit Utrecht analyseert ‘echte’ prijs van vlees

De prijs van vlees ligt veel te laag, als je kijkt naar de impact die de productie ervan heeft, stelt Inge van den Bijgaart van de Utrecht University School of Economics (U.S.E.).