Ecofields wint Ekoland Innovatieprijs

attachment-001_food-image-VLS14135I01

WEKEROM – Bart en Marina Boon van de firma Ecofields uit Wekerom hebben de innovatieprijs van Ekoland gewonnen tijdens de Biovak in Zwolle, schrijft EdeStad.nl

WEKEROM – Bart en Marina Boon van de firma Ecofields uit Wekerom hebben de innovatieprijs van Ekoland gewonnen tijdens de Biovak in Zwolle.

De jury van de Ekoland Innovatieprijs 2012, bestaande uit Maria van Boxtel, Geertje Schlaman, Jan Spaans, Jan de Veer en Kees van Veluw, beoordeelde de bedrijven op de criteria innovatie, originaliteit, effectiviteit, algemene toepasbaarheid, maatschappelijke acceptatie en duurzaamheid.

‘De innovatie is het succesvol opfokken, afmesten en verkopen van vlees van biologische stiertjes van verschillende biologische melkveehouderijbedrijven in Nederland. Ecofields lost hiermee een al langer bestaand probleem op voor meerdere biologische melkveehouders’, aldus de jury.

Lees hier de volledige conclusie van de jury.
 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Consumenten kopen meer biologische producten

Consumenten kopen meer biologische producten

Afgelopen jaar kozen consumenten vaker voor biologisch. Volgens een analyse van GfK gaven consumenten in 2022 36 procent meer uit aan biologische producten. GfK presenteerde het onderzoek afgelopen week tijdens de Biobeurs.

Biologisch landbouwareaal in 2022 opnieuw gegroeid

Biologisch landbouwareaal in 2022 opnieuw gegroeid

In 2022 is het biologisch landbouwareaal gegroeid naar 79.853 hectare (exclusief grond in omschakeling), blijkt uit nieuwe jaarcijfers van Skal Biocontrole, de toezichthouder van de biologische sector. Daarmee komt het aandeel biologisch landbouwareaal op 4,4%. De sector groeit hiermee voor het zevende jaar op rij.

De Groene weg maakt afspraken voor keten Nederlands biologisch lamsvlees

De Groene weg maakt afspraken voor keten Nederlands biologisch lamsvlees

De Groene Weg en 25 biologische schapenhouders hebben de leveranciersovereenkomsten ondertekend. De laatste stap voor de formele keten van biologisch lamsvlees uit Nederland.