Eblex publiceert online bibliotheek voor vleesindustrie

16 september 2014 Liza Bruggeling

Eblex en BPEX publiceren een bijgewerkte online bibliotheek met feiten en cijfers over de vleesindustrie. De database is nu gratis beschikbaar voor partners en belanghebbenden binnen de vleesindustrie.

Meatstats, een initiatief van AHDB Market Intelligence, werd in februari gelanceerd en bevat dertien documenten die betrekking hebben op gegevens van slachthuizen, de wereldhandel, nationale balansen, de veestapel, de handel en de seizoen gebondenheid van de markten.

De nieuwe gepubliceerde documenten die zowel de Britse als wereldwijde cijfers bevatten, vervangen de oude statistieke factsheets. Deze werden voorheen aangeboden door de Meat and Livestock Commission en werden gefaxt naar de abonnees.

Stephen Howarth, markt specialist manager voor AHDB/Eblex, zegt: "Statistieken over vlees zijn een waardevolle bron voor de vleesindustrie in het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld. De online bibliotheek bevat de belangrijkste informatie over een scala aan onderwerpen."

"De vernieuwde online bibliotheek is het platform voor feiten en cijfers uit de vleesindustrie. Het is een aanvulling op de andere bronnen die al online staan via de websites Eblex en BPEX. De documenten worden regelmatig bijgewerkt zodat alle accurate informatie voorhanden is", aldus Howarth.

De online bibliotheek voor vleesstatistieken is hier te bezoeken.

Over Eblex

Eblex vertegenwoordigt de belangen van Engelse rundvee- en schapenhouderijen plus de processors zoals slachthuizen en de-boners. Missie van Eblex is het verbeteren van de winstgevendheid en de duurzaamheid van de Engelse rund- en lamsvleessector. Eblex wordt gefinancierd door een vastgestelde heffing op geslachte runderen en schapen in Engeland en de export van levende dieren uit Engeland. Eblex is onderdeel van de Agriculture and Horticulture Development Board (AHDB), een niet-departementaal publiek orgaan. Het opereert onafhankelijk van de regering maar werkt nauw samen met het Department for Environment, Food and Rural Affairs (Defra).

Altijd op de hoogte blijven?