Eblex benut rund van kop tot staart

26 augustus 2013 Edwin Rensen

De Engelse veeteeltorganisatie Eblex ontwikkelde voor de sector een reeks premium hamburgers die wordt gemaakt van alle delen van het rund.

Uit onderzoek is gebleken dat vlees van de romp, nek, schouders en borst de winstmarge in de vleesindustrie aanzienlijk kan verhogen. Het gebruik van deze stukken vlees heeft volgens Eblex nóg een voordeel; consumenten ervaren in de nieuwe hamburgers nieuwe smaken en texturen waar ze enthousiast over zijn.

'Met de ontwikkeling van deze nieuwe hamburgers speelt Eblex zowel in op de stijgende vraag naar kwalitatief goede hamburgers, maar streven ze ook hun eigen doelstelling na en stijgt de brutowinst door dit meer efficiënte gebruik’, laat Harriet Boekholt namens de organisatie weten. Om te voldoen aan de stijgende vraag naar verse kwaliteitsburgers besloot Eblex meer waarde toe te voegen aan de gehakt- en hamburgermarkt. In de afgelopen maanden is een aantal premium kwaliteitsburgers ontwikkeld die aantoont hoe het karkas beter benut kan worden. ‘Met de nieuwe hamburgers blijkt dat de brutowinst in de vleesindustrie kan stijgen wanneer goed gekeken wordt naar welk soort vlees wordt gebruikt voor de verwerking’, stelt Boekholt verder.

Met de keurmerken voor Quality Standard gehakt en de Quality Standard hamburgers wil Eblex de kwaliteit hoog houden en verder verbeteren. Komende maanden onderzoekt Eblex of de markt de recepten van de nieuwe hamburgers omarmt en opneemt in het assortiment.

Altijd op de hoogte blijven?