Duurzame kip in duurzame zak

attachment-001_food-image-VLS7099I01

DOETINCHEM - De Amerikaanse biologische vleesproducent Coleman Natural Foods verpakt zijn scharrelkippen voortaan in duurzame zakken.

DOETINCHEM - De Amerikaanse biologische vleesproducent Coleman Natural Foods verpakt zijn scharrelkippen voortaan in duurzame zakken.


De zogenaamde Rosie Free Range-scharrelkipfilets, scharrelkipdijen en dergelijke zitten in een folie, zonder kunststof schaaltje of drip absorberende pad.


Deze verpakkingswijze vermindert de hoeveelheid verpakkingsafval met 62 procent, zo meldt Pakblad.nl. Bovendien heeft de minder volumineuze verpakking nog milieuvoordelen doordat er meer kip in een omverpakking past.


Ook voor andere vleesproducten gaat Coleman Natural Foods over op deze wijze van verpakken.


Lees ook:

SIAL: Vlees in pakjes, potjes en zakjes (foto's) (20 oktober 2008)


Bekijk ons nieuwsoverzicht voor:

Alle artikelen over verpakkingen


Lees ook
Plus past vleesverpakkingen aan

Plus past vleesverpakkingen aan

Plus wil minder palstic gebruiken. Daarom pastte de supermarktketen de afgelopen jaren samen met de vleesleveranciers de verpakkingen voor vlees aan. Hiermee bespaart Plus bijna 200.000 kg plastic.

Te weinig vraag naar duurzaam eten en drinken

Te weinig vraag naar duurzaam eten en drinken

De grootste belemmering voor de overgang naar een meer duurzame landbouw is de geringe consumentenvraag naar duurzaam eten en drinken. Dat meldt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) op basis van de tweede Agro-Nutri Monitor.

De Groene Weg wil keten biologische rundvlees opzetten

De Groene Weg wil keten biologische rundvlees opzetten

De Groene Weg wil een keten voor biologisch rundvlees opzetten. Dat vertelt directeur Allard Bakker in een interview met vakblad De Kalverhouder.