Dutch Snail Products eerste slakkenkweker met haccp-certificaat

dsp

Dutch Snail Products in Montfort heeft als eerste slakkenkweker in Nederland een haccp-certificaat en een EG-nummer. Het bedrijf wil de activiteiten in binnen- en buitenland professionaliseren.

Dutch Snail Products, slakkenkweker in het Limburgse Montfort, maakt met de certificering aan Nederland en het buitenland kenbaar dat in de nieuwe keuken gegarandeerd volgens de strengste normen wordt gewerkt.

NVWA wist niet wat ze ermee aan moest

In Nederland bestond nog geen hygiënecode voor Slakkenkwekerijen, wat voor bedrijven in de voedselmiddelenbewerking een must is. ‘Zelfs de NVWA wist niet goed wat ze daarmee aan moest’, meldt het bedrijf. Het heeft in samenwerking met adviesbureau Totaal Hygiëne een eigen hygiënehandboek geschreven.

Horeca en groothandel

Dutch Snail Products (voorheen Dutch Snail Caviar) richt zich op de horeca, kleinere en grotere groothandels, de detailhandel en particulieren. De activiteiten op de professionele markt, wil het bedrijf uitbreiden. ‘Veel van zulke bedrijven zullen altijd kijken of hun leverancier over een hygiënehandboek en EG-nummer beschikt’, aldus een woordvoerder.

Over DSP

D snails-300x208 SP kweekt op biologische wijze escargots en verwerkt deze in de eigen professionele keuken.  De slakkenfarm is actief sinds eind 2014, aanvankelijk klein van opzet met circa 6.000 slakken, maar inmiddels 60.000 slakken in 2017. Zodra het paringsseizoen begint, groeit de populatie verder.

Het assortiment is breed,van de escargots zelf tot de slakkenbal (bitterbalformaat), snailburger, escargot stick, slakkengehaktbrood. De producten zijn verkrijgbaar in de online-winkel.

Lees ook
De onderneming en beperkte gemeenschap van goederen

De onderneming en beperkte gemeenschap van goederen

Met ingang van 1 januari 2018 is het huwelijksgoederenregime ingrijpend veranderd. Indien u vóór 1 januari 2018 in het huwelijksbootje bent gestapt, geldt de algehele wettelijke gemeenschap van goederen. Zo valt bij ondernemers ook de eigen zaak na het huwelijk in de gemeenschap.

Ondernemers kunnen tot 30 juni SLIM-subsidie aanvragen

Ondernemers kunnen tot 30 juni SLIM-subsidie aanvragen

Werkgevers hebben tot 30 juni de tijd om de SLIM-subsidie aan te vragen. Deze regeling is bestemd voor samenwerkingsverbanden van minimaal twee mkb-ondernemingen. Met deze subsidie kunnen ondernemers de kennis, vaardigheden en beroepshouding van hun werknemers verder ontwikkelen.

Gerard Bakker nieuwe inspecteur-generaal NVWA

Gerard Bakker nieuwe inspecteur-generaal NVWA

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) krijgt een nieuwe inspecteur-generaal. De ministerraad heeft ingestemd met de benoeming van Dr. mr. G.J.C.M. (Gerard) Bakker. Hij gaat de functie vanaf 16 augustus 2021 vervullen.