Dutch Snail Products eerste slakkenkweker met haccp-certificaat

dsp

Dutch Snail Products in Montfort heeft als eerste slakkenkweker in Nederland een haccp-certificaat en een EG-nummer. Het bedrijf wil de activiteiten in binnen- en buitenland professionaliseren.

Dutch Snail Products, slakkenkweker in het Limburgse Montfort, maakt met de certificering aan Nederland en het buitenland kenbaar dat in de nieuwe keuken gegarandeerd volgens de strengste normen wordt gewerkt.

NVWA wist niet wat ze ermee aan moest

In Nederland bestond nog geen hygiënecode voor Slakkenkwekerijen, wat voor bedrijven in de voedselmiddelenbewerking een must is. ‘Zelfs de NVWA wist niet goed wat ze daarmee aan moest’, meldt het bedrijf. Het heeft in samenwerking met adviesbureau Totaal Hygiëne een eigen hygiënehandboek geschreven.

Horeca en groothandel

Dutch Snail Products (voorheen Dutch Snail Caviar) richt zich op de horeca, kleinere en grotere groothandels, de detailhandel en particulieren. De activiteiten op de professionele markt, wil het bedrijf uitbreiden. ‘Veel van zulke bedrijven zullen altijd kijken of hun leverancier over een hygiënehandboek en EG-nummer beschikt’, aldus een woordvoerder.

Over DSP

D snails-300x208 SP kweekt op biologische wijze escargots en verwerkt deze in de eigen professionele keuken.  De slakkenfarm is actief sinds eind 2014, aanvankelijk klein van opzet met circa 6.000 slakken, maar inmiddels 60.000 slakken in 2017. Zodra het paringsseizoen begint, groeit de populatie verder.

Het assortiment is breed,van de escargots zelf tot de slakkenbal (bitterbalformaat), snailburger, escargot stick, slakkengehaktbrood. De producten zijn verkrijgbaar in de online-winkel.

Lees ook
RTL Nieuws meldt misstanden in slachthuis Epe

RTL Nieuws meldt misstanden in slachthuis Epe

Varkens in Nood meldt misstanden in slachthuis Gosschalk in Epe. Dat zou blijken uit beelden die de Dierenwelzijnsorganisatie deelde met RTL Nieuws. Het slachthuis komt onder verscherpt NVWA-toezicht en neemt zelf ook maatregelen.

Inspecteur-generaal NVWA wil aparte dienst voor vleeskeuringen bij slachthuizen

Inspecteur-generaal NVWA wil aparte dienst voor vleeskeuringen bij slachthuizen

De Nederlandse Voedsel- en warenautoriteit (NVWA) wil een aparte dienst voor de vleeskeuringen bij slachthuizen, zodat er een duidelijkere scheiding tussen betaalde diensten en de wettelijke toezichtstaken komt.

Winstgevende plannen - In 7 stappen een financieel gezond bedrijf

Winstgevende plannen - In 7 stappen een financieel gezond bedrijf

Hoe zou het zijn als winst iets is waar je als ondernemer invloed op hebt en wat je als ondernemer kunt managen? Zodat je wel die vrijheid ervaart waarnaar je verlangt en je de impact kunt maken die je voor ogen had? Deze vraag vormt de basis voor het boek ‘Winstgevende plannen’ van Femke Hogema.