Dutch Snail Products eerste slakkenkweker met haccp-certificaat

dsp

Dutch Snail Products in Montfort heeft als eerste slakkenkweker in Nederland een haccp-certificaat en een EG-nummer. Het bedrijf wil de activiteiten in binnen- en buitenland professionaliseren.

Dutch Snail Products, slakkenkweker in het Limburgse Montfort, maakt met de certificering aan Nederland en het buitenland kenbaar dat in de nieuwe keuken gegarandeerd volgens de strengste normen wordt gewerkt.

NVWA wist niet wat ze ermee aan moest

In Nederland bestond nog geen hygiënecode voor Slakkenkwekerijen, wat voor bedrijven in de voedselmiddelenbewerking een must is. ‘Zelfs de NVWA wist niet goed wat ze daarmee aan moest’, meldt het bedrijf. Het heeft in samenwerking met adviesbureau Totaal Hygiëne een eigen hygiënehandboek geschreven.

Horeca en groothandel

Dutch Snail Products (voorheen Dutch Snail Caviar) richt zich op de horeca, kleinere en grotere groothandels, de detailhandel en particulieren. De activiteiten op de professionele markt, wil het bedrijf uitbreiden. ‘Veel van zulke bedrijven zullen altijd kijken of hun leverancier over een hygiënehandboek en EG-nummer beschikt’, aldus een woordvoerder.

Over DSP

D snails-300x208 SP kweekt op biologische wijze escargots en verwerkt deze in de eigen professionele keuken.  De slakkenfarm is actief sinds eind 2014, aanvankelijk klein van opzet met circa 6.000 slakken, maar inmiddels 60.000 slakken in 2017. Zodra het paringsseizoen begint, groeit de populatie verder.

Het assortiment is breed,van de escargots zelf tot de slakkenbal (bitterbalformaat), snailburger, escargot stick, slakkengehaktbrood. De producten zijn verkrijgbaar in de online-winkel.

Lees ook
De deur niet uit? Doe online inspiratie op!

De deur niet uit? Doe online inspiratie op!

Er is veel veranderd de afgelopen anderhalf jaar. Een van de grootste veranderingen in het dagelijks leven was toch wel dat alles ineens online moest gebeuren. En ook al kan er nu langzaamaan weer meer, de wereld is nog niet de oude. Waar Vleesmagazine je normaal graag tips voor activiteiten had gegeven, hebben we nu deze Online Inspiratiegids, vol...

Geef werknemers meer zekerheid

Geef werknemers meer zekerheid

De arbeidsmarkt is in beweging. Waar werkgevers flexibiliteit willen, zoeken werknemers vooral zekerheid. Hafid Ballafkih van de onderzoeksgroep Arbeid in Transitie aan de Hogeschool van Amsterdam zegt in een artikel in de Groene Amsterdammer dat de flexibiliteit te ver is doorgeschoten.

NVWA sluit tijdelijk slachterij Gosschalk

NVWA sluit tijdelijk slachterij Gosschalk

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) heeft de slachthuiserkenning van slachterij Gosschalk geschorst. Dit betekent dat er voorlopig niet geslacht mag worden. De werkzaamheden van het bedrijf waarbij niet met levende dieren wordt gewerkt mogen wel doorgaan.