Dutch Snail Products eerste slakkenkweker met haccp-certificaat

dsp

Dutch Snail Products in Montfort heeft als eerste slakkenkweker in Nederland een haccp-certificaat en een EG-nummer. Het bedrijf wil de activiteiten in binnen- en buitenland professionaliseren.

Dutch Snail Products, slakkenkweker in het Limburgse Montfort, maakt met de certificering aan Nederland en het buitenland kenbaar dat in de nieuwe keuken gegarandeerd volgens de strengste normen wordt gewerkt.

NVWA wist niet wat ze ermee aan moest

In Nederland bestond nog geen hygiënecode voor Slakkenkwekerijen, wat voor bedrijven in de voedselmiddelenbewerking een must is. ‘Zelfs de NVWA wist niet goed wat ze daarmee aan moest’, meldt het bedrijf. Het heeft in samenwerking met adviesbureau Totaal Hygiëne een eigen hygiënehandboek geschreven.

Horeca en groothandel

Dutch Snail Products (voorheen Dutch Snail Caviar) richt zich op de horeca, kleinere en grotere groothandels, de detailhandel en particulieren. De activiteiten op de professionele markt, wil het bedrijf uitbreiden. ‘Veel van zulke bedrijven zullen altijd kijken of hun leverancier over een hygiënehandboek en EG-nummer beschikt’, aldus een woordvoerder.

Over DSP

D snails-300x208 SP kweekt op biologische wijze escargots en verwerkt deze in de eigen professionele keuken.  De slakkenfarm is actief sinds eind 2014, aanvankelijk klein van opzet met circa 6.000 slakken, maar inmiddels 60.000 slakken in 2017. Zodra het paringsseizoen begint, groeit de populatie verder.

Het assortiment is breed,van de escargots zelf tot de slakkenbal (bitterbalformaat), snailburger, escargot stick, slakkengehaktbrood. De producten zijn verkrijgbaar in de online-winkel.

Lees ook
Slachthuis Gosschalk mag weer open

Slachthuis Gosschalk mag weer open

Slachthuis Gosschalk mag weer slachten. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft het nieuwe plan van aanpak van het slachthuis goedgekeurd en het slachthuis mag onder strenge voorwaarde weer open.

Belastingdienst helpt ondernemers bij administratie

Belastingdienst helpt ondernemers bij administratie

Ondernemers kunnen hun belastingszaken op drie manieren regelen. Via administratiesoftware, via een fiscaal dienstverlener of via de website van de Belastingdienst. Maar welke manier past bij welke ondernemer? De Belastingdienst geeft advies.

Welke additieven zijn toegestaan in welke producten?

Welke additieven zijn toegestaan in welke producten?

Vanaf 1 oktober 2021 gaat de NVWA weer controleren op het gebruik van additieven in vleesbereidingen en vleesproducten. Bij overtreding riskeren slagers en andere vleesondernemers een fikse boete. Maar hoe weet je welke additieven zijn toegestaan?