Dun gesneden fricandeau met tonijnmayonaise en tuinkers

attachment-001_food-image-VLS13092I01

Ingrediënten voor 2 personen:
200 gram fricandeau gesneden
1 blikje dolfijn vriendelijke tonijn
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel creme fraiche
sap van 1 citroen
1 eetlepel gehakte dille
1 eetlepel gehakte peterselie
2 eetlepels kappertjes
1 bakje tuinkers
1 kropslahartje

Werkwijze:
Maak eerst de tonijnmayonaise door de tonijn, de mayonaise, de crème fraiche, het citroensap, de peterselie en de dille met elkaar te mengen in een keuken machine tot een gladde pasta je kunt er eventueel wat olijfolie bij doen om de saus wat af te slappen.

Bedek nu twee borden met de fricandeau, en smeer hierop de tonijnmayonaise. Zodat alles goed bedekt is. Strooi hierover de kappertjes en de tuinkers en leg wat kropsla in het midden van het bord. Maak alles af met takje peterselie en smullen maar.

Tip: Heerlijk met wat geroosterd tijgerbrood en een ijskoud Mexicaans biertje

Lees ook
Delmo: 'Goede machines zijn onontbeerlijk’

Delmo: 'Goede machines zijn onontbeerlijk’

De prijs-kwaliteitsverhouding en de service, dat waren voor Keurslager John Boere uit Haastrecht de belangrijkste redenen om voor Delmo te kiezen. Hij verving in de afgelopen jaren een groot deel van zijn oude machines, waaronder mengers, een cutter en een wolf van K+G Wetter. Een hele investering, maar Boere wil graag zijn tijd vooruit blijven.

Origineel gereviseerde MULTIVAC machines huren of kopen

Origineel gereviseerde MULTIVAC machines huren of kopen

Producenten van vers vlees en vleesproducten hebben bij MULTIVAC niet alleen de keuze uit  splinternieuwe verpakkings- of verwerkingsmachines. MULTIVAC reviseert namelijk ook gebruikte machines met originele onderdelen en komt hiermee tegemoet aan de klant die snel een machine geleverd wenst of een kleiner budget te besteden heeft. Wilt u uw productiecapaciteit...

‘Het werk in de slagerswereld verandert’

‘Het werk in de slagerswereld verandert’

De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.” Vandaag het laatste deel van deze rondvraag met Anthonie Breugem van Bosgraaf Food & Hygiënetechniek.