Duizenden kilo's vlees in grootste pan soep ooit

attachment-001_food-image-VLS4010I01

CARACAS – Tweeduizend kilo rundvlees en drieduizend kilo kip is dit weekeinde, in de Venezolaanse hoofdstad Caracas, verdwenen in een pan soep.

CARACAS – Tweeduizend kilo rundvlees en drieduizend kilo kip is dit weekeinde, in de Venezolaanse hoofdstad Caracas, verdwenen in een pan soep.De pan soep is volgens voedselminister Rafael Oropeza de grootste pot ooit in de wereld bereid. In totaal ging er 15.000 liter soep in de pan, genoeg om zo’n 70.000 mensen te eten te geven.


Het Guinness Book of Records is bezig de recordpoging te verifiëren. Het vorige record staat op 5.350 liter, bereid in juli, in Mexico.

Lees ook:

Chinezen koken dino-soep (5 juli 2007)

SP lanceert eigen soepmerk (19 oktober 2006)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over soep

Link:

Venezuela

Lees ook
Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Een rood, mals en sappig stuk vlees: het is een van de dingen die barbecueën zo mooi maakt. Dit recept voor côte de boeuf is een echte aanrader. Het wordt uit de ribben van het rund weggesneden. De rib wordt meegesneden waardoor het vlees een randje vet heeft en vol van smaak is. De rug van een koe is minder gespierd en dat geeft het...

Verrassend én lekker: Gebraden picanha met dille-kappertjesjus van de barbecue

Verrassend én lekker: Gebraden picanha met dille-kappertjesjus van de barbecue

Wil je eens echt goed uitpakken met een lekker stuk barbecuevlees? Ga dan voor picanha. Dit stuk vlees is het driehoekige staartstuk van een rund. Doordat dit deel van de koe weinig beweging krijgt, is het vlees botermals.

Weivlees van Vleesbedrijf Van Rooij verkrijgbaar via NextDeli

Weivlees van Vleesbedrijf Van Rooij verkrijgbaar via NextDeli

Vleesveebedrijf van Rooij werkt samen met met NextDeli. Slagers kunnen de hele of halve runderen van ‘Weivlees’ voortaan aanschaffen via dit E-commerce platform voor versspeciaalzaken.