Duizenden euro's boete voor dierenarts Plantema

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

HARDENBERG – Veterinair arts Jetze Plantema moet, als het aan de Officier van Justitie in Zwolle ligt, zesduizend euro boete betalen. Door zijn toedoen zouden diergeneesmiddelen in consumptievlees terecht zijn gekomen. Tegen zijn zoon werd 16.000 euro boete geëist.

HARDENBERG – Veterinair arts Jetze Plantema moet, als het aan de Officier van Justitie in Zwolle ligt, zesduizend euro boete betalen.  Door zijn toedoen zouden diergeneesmiddelen in consumptievlees terecht zijn gekomen. Tegen zijn zoon werd 16.000 euro boete geëist.

De dierenarts uit Hardenberg wordt verweten dat hij geneesmiddelen in bezit heeft gehad, de administratie niet op orde had en dierenmedicijnen heeft afgeleverd terwijl hij geen vergunning had.

Zijn zoon heeft volgens justitie dierenmedicijnen in bezit gehad en geleverd aan klanten, in strijd met de diergeneesmiddelenwet, meldt dagblad De Stentor.


Verkocht

Alle niet geregistreerde diergeneesmiddelen zouden volgens de officier van justitie door Plantema junior aan veehouders zijn verkocht en daardoor via via in het consumptievlees terecht zijn gekomen. De betrokken veeboeren zijn beboet.

Volksgezondheid

Volgens justitie is de volksgezondheid geschaad. Hoewel de openbaar aanklager de overtredingen als zeer ernstig betitelde, is er volgens hem geen sprake van 'Chinese toestanden'.

De economische politierechter doet over twee weken uitspraak

Lees ook:

Wakker Dier legt beslag op aandelen Plantema (27 augustus 2007)

Dierenarts Plantema met dood bedreigd (7 juni 2007)

‘Stelletje terroristen’ kost Plantema 2 ton (7 mei 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Meer berichten over rechtzaken

Altijd op de hoogte blijven?