Duitse slager verzint barbecuevleesautomaat

3 juni 2016

Slager Willi Sergbert in Epe, bij Gronau, heeft een slimme manier bedacht om 24 uur per dag vlees te kunnen verkopen. Een barbecuevleesauatomaat op de stoep van zijn winkel, weet Tubantia.

‘Als kleine ondernemer kun je de openingstijden van de grote supermarkten niet bijbenen’, zegt Segbert. Op deze manier kan jij de Winkelsluitingswet omzeilen.

Het vlees uit de automaat is wel iets duurder dan in de slagerswinkel. Daarvoor in de plaats kunnen klanten op elk moment in de week vlees uit het automaat halen. Het vlees is vacuüm verpakt en wordt door de automaat op 4,5 graden gekoeld. Het apparaat werkt net zoals een snoep- of frisdrankautomaat: de klant kiest het nummer van zijn favoriete stuk vlees en betaalt. Het vlees valt vervolgens in een lade, waaruit de koper het kan pakken, schrijft Tubantia.

Altijd op de hoogte blijven?