Duidelijkheid over schoolkosten in Mbo

attachment-002_food-image-VLS14515I02

Mbo-opleidingen dragen voortaan verantwoordelijkheid voor lesmaterialen die studenten nodig hebben. Het kan dan gaan om koksmessen voor aanstaande koks en scharen voor aanstaande kappers. Dat is de uitkomst van overleg tussen het ministerie van Onderwijs, de MBO Raad en de belangenorganisatie voor mbo'ers JOB.

De bedoeling is dat de benodigde spullen aan studenten ter beschikking worden gesteld, maar eigendom blijven van de onderwijsinstellingen. Voorheen was het zo dat op sommige scholen studenten zelf dure spullen moesten kopen. 'Het is goed dat er duidelijkheid is. Want door die duidelijkheid maken we het mbo nog toegankelijker. Iedereen moet onderwijs kunnen volgen. Ook als je portemonnee minder goed gevuld is', aldus minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs.

Sommige andere spullen, zoals boeken en een laptop, blijven studenten in principe zelf aanschaffen. Welke spullen nodig zijn, bepalen opleidingen zelf in samenspraak met de studentenraad.

[intermezzo:1]

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
‘Trots dat mijn winnende worst zo goed verkoopt’

‘Trots dat mijn winnende worst zo goed verkoopt’

Niels Visschedijk (22) wist al jong dat hij slager wilde worden. Hij rondde de opleidingen van SVO af, werkte bij verschillende slagerijen en is nu terug bij de slagerij van zijn ouders, Slagerij Jan Visschedijk. Onlangs won hij de Ad Bergwerffprijs voor zijn unieke Hy-dro-worst.

Eenvoudig hybride producten maken - Plantaardige grondstoffengel van SVO, KNS en WUR

Eenvoudig hybride producten maken - Plantaardige grondstoffengel van SVO, KNS en WUR

In het project Plant4Texture hebben KNS, SVO vakopleiding food en WUR samen een plantaardige grondstoffengel ontwikkeld voor de productie van hybride slagersproducten. SVO-vakopleiding food geeft de ontwikkeling van hybride en plantaardige producten een vaste plek in haar opleidingen.

MBO Rotterdam-Rijnmond en IntelligentFood bundelen krachten tegen voedselverspilling

MBO Rotterdam-Rijnmond en IntelligentFood bundelen krachten tegen voedselverspilling

Het MBO-onderwijs in Rotterdam-Rijnmond en IntelligentFood werken samen in het project ‘Let’s change the face of food waste’. Het doel is voedselverspilling tegen gaan en meer bewustwording te creëren.