Drie slagers spreken in podcast over plantaardig

7 augustus 2023 Redactie Vleesmagazine Studio Plantaardig

Hoe denkt de vleesindustrie over plantaardig? Om dit uit te zoeken laat de podcast Studio Plantaardig drie slagers – Roy Bolscher, Leo van Etten en Frank Wilthagen – aan het woord over de toekomst van de industrie.

Alle drie zijn op hun eigen wijze bezig met plantaardig. Roy Bolscher van ‘Bolscher meer dan vlees’ besloot samen met zijn broer Chiel om hun bedrijf om te bouwen naar een plantaardige eiwitfabriek. Leo van Etten heeft naast een vleesbedrijf het vegabedrijf ‘Mind your Meat’. En Frank Wilthagen, van het gelijknamige Zeeuwse familiebedrijf op Tholen, heeft naast vleeswaren en knabbelspek ook vegetarische kroepoek in het assortiment.

Bolscher, Van Etten en Wilthagen delen hun visie met de luisteraar. Aan bod komen vragen als: Wat drijft de slagers om vega(n) producten te gaan maken? Wat zijn ‘hybride’ vleesproducten? Wat vinden de werknemers van deze nieuwe richting? En hoe zien de vólgende generaties in het familiebedrijf de verandering?

Altijd op de hoogte blijven?