Dordogne schijf

13 augustus 2012 Nathalie Bluiminck

De toonbank van grillworstspecialist keurslager Rien Baas in Leerdam ligt boordevol uitstekende producten. Eén die extra opvalt is de Dordogneschijf. Een eigen creatie op basis van varkensvlees.

De toonbank van grillworstspecialist keurslager Rien Baas in Leerdam ligt boordevol uitstekende producten. Eén die extra opvalt is de Dordogneschijf. Een eigen creatie op basis van varkensvlees.


Per week gaat er circa 15 kilo van over de toonbank voor € 12,50 per kilo.Dit levert een brutowinst op van 52%.

Grondstoffen:

Mager varkensgehakt

Filetlapje

Hulpstoffen:

90 gram/kilo Varkensvlees fonduemix (Verstegen)

Dordognekruidenmix (Verstegen)

10 gram/kilo Groen kruiden Willy (Raps)

Rode kruidenolie ( Hela-Thissen)

Bereiding:

Maal het magere varkensvlees door de 5 mm plaat en vermeng het gehakt met de fonduemix en de groene kruiden Willy. Meng goed maar niet te lang anders wordt het deeg te stug. Maak balletjes van ongeveer 80 gram en druk die wat plat. Omwikkel de rand met een plakje niet al te dun gesneden verse varkensfilet. Smeer de schijf daarna in met de rode kruidenolie en garneer de bovenkant af met de Dordognekruidenmix. Plaats de schijf op een groene onderlegger dat presenteert extra mooi.

Tip:

Om en om bakken in circa 20 minuten.


Tekst: Rien Baas

Foto’s: Henk Riswick

 

Altijd op de hoogte blijven?