Donald Duck mag wel informatie geven over vlees

SLAGERSWERELD – In juni verspreidde het Vleesinformatiepunt een minikookboekje met strips, informatie over voedingsstoffen in vlees en recepten. Het mini kookboekje verscheen in de Donald Duck en bevatte een stripje waarin Oom Donald zijn neefjes Kwik, Kwek en Kwak overhaalt tot het eten van meer vlees. Het bezwaar dat de Partij voor de Dieren hiertegen had, is door de rechter van tafel geveegd.

SLAGERSWERELD – In juni verspreidde het Vleesinformatiepunt een minikookboekje met strips, informatie over voedingsstoffen in vlees en recepten. Het mini kookboekje verscheen in de Donald Duck en bevatte een stripje waarin Oom Donald zijn neefjes Kwik, Kwek en Kwak overhaalt tot het eten van meer vlees. Het bezwaar dat de Partij voor de Dieren hiertegen had, is door de rechter van tafel geveegd.

Pink, de jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren (PvdD) diende een klacht in over het boekje in de Donald Duck. De klacht betrof vooral de vraag of voldoende duidelijk was, dat deze bijlage met strips over vlees een advertentie betrof. Volgens de Reclame Code Commissie (RCC) was dit voldoende duidelijk.
Een andere klacht, dat er sprake zou zijn van misleiding over het eten van vlees verklaarde de RCC eveneens ongegrond, mede omdat de informatie over de voedingswaarde van vlees gebaseerd is op neutrale wetenschappelijke bronnen

Lees ook
Zulttimbaaltjes van kalfswang met truffelgelei

Zulttimbaaltjes van kalfswang met truffelgelei

Schotels gevuld met allerlei soorten ‘sülze’-timbaaltjes werden 40 tot 50 jaar geleden op internationale vakwedstrijden als een van de meest in het oog lopende kwalitatieve slagerskunstwerken beschouwd. Smaak, uitstraling, creativiteit, kleur en vakmanschap waren o.a. de ingrediënten die deze zultproducten op een hoger plan brachten.

Zampone met schokcuttergalantine

Zampone met schokcuttergalantine

In Modena, een stadje in Noord-Italië (Emilia-Romagna), is volgens overlevering de zampone voor het eerst gemaakt. Zampone werd traditioneel tijdens de kerstdis of op oudejaarsavond in combinatie met linzen gegeten.

Ovenschotel  met kippendijen

Ovenschotel met kippendijen

Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij de Goeij in Vianen. Sinds 2020 is hij branche erkende meesterslager. Naast verse vleesspecialiteiten, ambachtelijke vleeswaren en worst uit eigen worstmakerij verkoopt De Goeij verse maaltijden uit eigen keuken, zoals deze eenvoudig te bereiden ovenschotel met kippendijen. Je kan de schotel in eenpersoonsporties...