Documentaire Vleesverlangen in bioscoop

2 december 2015 redactie Marijn Frank maakte de docu 'Vleesverlangen'.

Vleesverlangen, de eerste bioscoopdocumentaire van Marijn Frank (bekend als presentator van de Keuringsdienst van Waarde) is vanaf 3 december in de filmtheaters te zien.

De documentaire wordt als volgt aangekondigd: ‘Vleesjunk Marijn probeert van haar verslaving aan vlees af te komen met een stage bij een koeienslachterij en een bezoek aan 100.000 plofkippen. Door haar biefstukje recht in de ogen te kijken hoopt ze een gezondere morele relatie op te bouwen met het lapje vlees op haar bord. Dat blijkt nog een hele emotionele, soms komisch-erotische tour, waarin ze wordt bijgestaan door een psycholoog. Terwijl Marijn dapper vordert langs de slachtlijn, vindt ze antwoorden op haar vragen bij onder andere vleesfokkers en -kwekers, geheelonthouders en de wel heel appetijtelijke chef-kok Joris Bijdendijk. Over beeldvorming, diervriendelijkheid, lust en hypocrisie.’

Vleesverlangen is op 21 november in première gegaan op IDFA en wordt op 3 december door Herrie Film & TV uitgebracht in de filmtheaters.

Bekijk hier de trailer van Vleesverlangen.

Altijd op de hoogte blijven?