DNA Services bundelt krachten met Weegbaas

23 mei 2024 DNA Services
DNA Services heeft een meerderheidsbelang verworven in Weegbaas. Dat maakten de beide automatiseringsbedrijven bekend tijdens de tweede beursdag van het Food Tech Event. 

Weegbaas uit Veenendaal is een softwarebedrijf en levert standaard cloudsoftware (SaaS) voor de voedingsindustrie. Het bedrijf is gespecialiseerd in het merk- en systeemonafhankelijk koppelen van weegapparatuur aan administratieve software. Ook beschikt Weegbaas over mobiele webapplicaties voor digitaal orderpicken (Magazijnbaas) en een chauffeursapp (Bezorgbaas). Tevens levert het bedrijf ook bijbehorende hardware zoals weegschalen, terminals en handscanners.

Overname

Door de krachtenbundeling met DNA uit Hendrik Ido Ambacht ontstaat een innovatieve bedrijfscombinatie met in totaal veertig jaar ervaring in food-automatisering en een team van vijfendertig medewerkers verdeeld over twee vestigingen. Door deze overname bieden Weegbaas en DNA klanten een gecombineerde oplossing ten aanzien van software en hardware. Bestaande contracten worden voortgezet zodat de dienstverlening van klanten gecontinueerd kan worden. Daarnaast kunnen klanten profiteren van extra ondersteuning op het gebied van IT-beheer, bijvoorbeeld rondom het speerpunt ‘cybersecurity’. Tevens beschikt DNA Services over een ervaren team medewerkers dat klanten ondersteunt op het gebied van software zodat ook platforminnovaties van Weegbaas versneld kunnen worden gerealiseerd. Door de overname bedient DNA Services nog meer klanten in marktsegmenten zoals Vlees, AGF, Zuivel, Vis en Logistiek.

Groeistrategie

“De laatste jaren ben ik meer gaan nadenken over onze groeistrategie en de versterking van ons development team”, zegt André Meerkerk, oprichter en mede-eigenaar van Weegbaas. “Door de samenwerking met DNA Services krijgen we meer ruimte om ons te richten op innovatie, de groei van ons platform en onze klantenbase. Ik ken DNA Services al enige tijd als een betrouwbare partij met referenties binnen de foodsector. Daarom is deze overname goed voor iedereen en in het bijzonder voor onze klanten.”

Krachtenbundeling

“We zijn dankbaar dat we onze krachtenbundeling met Weegbaas kunnen aankondigen”, reageert Hans de Wit, Commercieel Directeur & Co-Owner van DNA Services. “Hierdoor kunnen we schaalbare groei realiseren binnen de voedingsindustrie en ook bij productie- en verwerkingsbedrijven meerwaarde bieden. Steeds meer klanten vertrouwen op onze expertise ten aanzien van het ontwikkelen van software en IT-beheer & support. We ondersteunen met ons productportfolio toonaangevende bedrijven en garanderen een solide IT-omgeving. Door deze transactie breiden we onze klantenbase nog verder uit.”

DNA Services

DNA Services B.V. is een zelfstandig IT-bedrijf, gevestigd in Hendrik-Ido-Ambacht, dat landelijk opereert. DNA is ontstaan in 1994 vanuit de IT-afdeling van een productie-onderneming. Het team van DNA bestaat inmiddels uit dertig medewerkers. DNA ontwikkelt en implementeert verschillende softwareoplossingen. In de achterliggende jaren heeft het bedrijf, vanuit een vernieuwde groeistrategie, diverse overnames gedaan. Voorbeelden hiervan zijn de overname van een Uniconta-klantenportefeuille en de overname van FreshERP. Aan bedrijven in de groente- en fruitsector wordt ‘FreshERP’ geleverd. Bij MKB-bedrijven in andere sectoren wordt het ERP-pakket ‘Uniconta’ geïmplementeerd. DNA heeft meerdere specifieke uitbreidingen ontwikkeld voor Uniconta ERP zoals Uni-Order (webshop), Uni-Scan & Herken (OCR) en Uni-EDI (berichtenverkeer).

Tevens worden klanten ondersteund met het beheer van netwerk- en serveromgevingen en de transitie naar de cloud. Verder levert het bedrijf support en (online) werkplekbeheer (DNA Cloud). Met name security vormt een steeds groter speerpunt binnen het productaanbod. DNA bedient een groot aantal klanten in sectoren zoals Food, Productie, Transport, Handel, Agriculture, Horticulture, AGF en Fashion. Het bedrijf werkt nauw samen met diverse business partners zoals: Microsoft, Uniserver, ESET, Fortinet, Uniconta Nederland, Klippa, Reverse IT, OutSmart, Progent en anderen.

Weegbaas

Weegbaas is gestart in 2014 en bestaat uit een team van vijf medewerkers. Het bedrijf bedient inmiddels meer dan zeventig klanten in Nederland. In de achterliggende jaren heeft Weegbaas vele slagers, slachterijen, AGF-groothandels, zuivelverwerkers en logistiek dienstverleners voorzien van weegapparatuur, weegadministratie, mobiele applicaties en advies.

Het team van Weegbaas beschikt over jarenlange ervaring met de ontwikkeling van ERP-koppelingen voor grote industriële scan- een weegsystemen. Weegbaas bedient toonaangevende klanten zoals TotaalVERS, innocent drinks, Zweistra Vlees & Vleeswaren, Sterk Seafood, Dutch Chicken, Top Feed en vele anderen.

 

Altijd op de hoogte blijven?