Diviande breidt assortiment Passion for Meat uit

6 mei 2021 Redactie Vlees

Diviande heeft het vriesvers assortiment van Passion for Meat uitgebreid. De dertien nieuwe vleesproducten, zoals Gemarineerde Rundersteak, Gevulde Varkensrollade en Lamsgehakt, dragen allemaal het Beter Leven keurmerk.

Diviande is een internationale producent en verpakker van hoogwaardig diepvriesvlees, vers voorverpakt vlees en vleesvervangers. Eind vorig jaar introduceerde de vleesproducent het merk Passion for Meat, een reeks vriesvers vleesproducten die een Beter Leven Ster mogen dragen. De lijn werd volgens Diviande goed ontvangen en de retail en consumenten vroegen om meer producten.

Marion Huisman, directeur Diviande: “De vraag vanuit de markt om met meer Beter Leven producten te komen, bevestigt maar weer dat als prijsverschil tussen 'gewoon' en 'Beter Leven' vlees minder een issue is, consumenten vaker de bewuste keuze maken.”

Verpakking

Naast dierenwelzijn speelt ook het milieu een rol bij Passion for Meat. Een vriesvers assortiment draagt volgens Diviande door een lange houdbaarheid een positief steentje bij aan het voorkomen van voedselverspilling. Daarnaast zijn de verpakkingen volledig recyclebaar.

De verpakking van de nieuwe producten heeft een aangepast design ten opzichte van de eerste serie. Nu de Beter Leven lijn is uitgebreid, vindt Diviande meer onderscheid in opmaak voor herkenbaarheid van het vleesproduct op z’n plaats. Zo heeft bijvoorbeeld elke diergroep nu een eigen kleurkenmerk gekregen. Voor de producten uit de eerste serie kan het even duren voordat de nieuwe opmaak ook daar is doorgevoerd. Huisman: “Wij vinden het uit duurzaamheidsoogpunt niet te verkroppen om onze verpakkingsvoorraden weg te gooien, alleen voor een modernere uitstraling. Zolang de informatie nog accuraat is, maken we eerst de bestaande voorraden op en daarna zullen ook de producten van het eerste uur het nieuwe jasje aangemeten krijgen.”

 

Altijd op de hoogte blijven?