Directeur Nestlé Nederland weg na vermeende malversaties

13 augustus 2012 redactie

DIEMEN - Algemeen directeur Jacques Krielen van Nestlé Nederland is op non-actief gesteld omdat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan malversaties. De bestuurder zou onder meer privé-rekeningen door Nestlé hebben laten betalen.

Een team van accountantskantoor Deloitte doet momenteel op het hoofdkantoor in Diemen onderzoek naar de boekhouding. Dat hebben bronnen rond de onderneming onafhankelijk van elkaar gezegd.

De topman zit al drie weken ziek thuis. Krielen wilde niet inhoudelijk reageren op zijn vertrek. 'Ik ben ziek', liet hij vrijdag vanuit huis weten. De plaats van Krielen is tijdelijk ingenomen door de directeur van Nestlé België-Luxemburg, Vincent de Clippele. De Belgische bestuurder zei in een reactie geen commentaar te geven op de kwestie. Ook Deloitte onthield zich van commentaar.

De vermeende financiële malversaties kwamen ongeveer twee maanden geleden aan het licht. Dat gebeurde toen interne accountants uit Zwitserland een routinecontrole deden in de boekhouding van de Nederlandse dochter.
De concerntop in Zwitserland reageerde gealarmeerd op het voorval en zette prompt een accountantsteam van Deloitte op de zaak. Ook werd de financieel directeur Nestlé Europa, Franz Schleiss, naar Nederland gezonden. Hij is inmiddels weer vertrokken.

Krielen (56) werd in 1995 benoemd tot algemeen directeur van Nestlé Nederland, een dochterbedrijf van het Zwitserse voedingsmiddelenconcern. Hij werkt daar sinds 1975 en verdiende zijn sporen als marketingdirecteur met de campagne 'No Nuts, no Glory'. In 1997 werd Krielen gekozen tot Reclameman van het Jaar. (ANP)

Altijd op de hoogte blijven?