Dierwelzijn en consumentenveiligheid trends op Anuga

Anuga

De Anuga vindt momenteel plaats in Keulen. Opnieuw komt de internationale vleessector samen tijdens Anuga Meat. Rond de 850 standhouders uit ongeveer vijftig landen laten van 10 tot en met 14 oktober als onderdeel van de overkoepelende voedingsmiddelenbeurs Anuga zien wat ze in huis hebben.

Dierenwelzijn en consumentenveiligheid zijn de belangrijkste trends op de Anuga Meat. Mondiaal zijn er in de laatste jaren diverse initiatieven ontwikkeld die het dierenwelzijn en/of de consumentenveiligheid moeten bevorderen.

Het meest recente voorbeeld komt uit Duitsland zelf. Onder de noemer Dierenwelzijn Initiatief heeft de sector in de afgelopen maanden een nieuw project opgestart, dat de voorwaarden voor een groot deel van de in Duitsland gehouden varkens boven de wettelijke norm uittilt. Van meet af aan nemen hier meer dan 2.000 boerenbedrijven met meer dan 12 miljoen varkens aan deel. Via een fonds dat door grote private ondernemingen wordt gevuld, worden boeren gecompenseerd voor de hogere kosten die dit met zich meebrengt. Het systeem werd in een moeizaam proces mede door de vleesindustrie ontwikkeld en door de slachterijen ondersteund.

Lees meer over Anuga Meat en de belangrijkste trends van deze beurs in de derde Special van Vleesmagazine die eind deze maand verschijnt.

Hieronder een korte fotoreportage van Anuga Meat 2015.

Lees ook
Kansen door corona

Kansen door corona

Kansen door corona is een tegendraads boek dat de positieve effecten van de coronacrisis behandelt. Met dit boek brengen Tom Sleeuwaert en Jan Anton Brouwer hulde aan de creativiteit die de coronacrisis aangewakkerd heeft.

‘De evolutie van weegschalen is al lang aan de gang’

‘De evolutie van weegschalen is al lang aan de gang’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het derde deel van deze rondvraag...

Kickoff Week van de horeca op beursvloer Gastvrij Rotterdam

Kickoff Week van de horeca op beursvloer Gastvrij Rotterdam

De kickoff van de Week van de horeca, van 20 tot en 25 september, vindt plaats op de openingsdag van Gastvrij Rotterdam. Op 20 september om 12.00 uur vieren de organisaties de gezamenlijke start op de beursvloer in Rotterdam Ahoy.