Dierenarts Plantema met dood bedreigd

attachment-001_food-image-VLS3562I01

DOETINCHEM – Dierenarts Rowdy Plantema uit Hardenberg is de laatste maanden enkele keren met de dood bedreigd door dierenactivisten. Dat zegt Plantema in het juni-nummer van het vaktijdschrift Meat & Meal.

DOETINCHEM – Dierenarts Rowdy Plantema uit Hardenberg is de laatste maanden enkele keren met de dood bedreigd door dierenactivisten. Dat zegt Plantema in het juni-nummer van het vaktijdschrift Meat & Meal.

Plantema werd onder meer met de dood bedreigd toen hij zich had aangemeld voor een debat van de Stichting Varkens in Nood, over de bio-industrie. Het debat vond plaats in Amsterdam.

'De dag nadat ik de kaarten ervoor had thuis gestuurd gekregen, werd ik gebeld. Ik zou Amsterdam niet levend uitkomen als ik me daar zou vertonen', aldus Plantema.

Plantema zegt vaker met de dood te zijn bedreigd. 'Zei zo'n knakker: "morgen word je niet meer wakker, wakker, wakker". Ik kan het natuurlijk niet bewijzen, maar waar zou díe bedreiging vandaan komen?' zegt Plantema in Meat & Meal.


Vertrouwen

Aangifte van de bedreigingen heeft Plantema nooit gedaan. Hij zegt geen vertrouwen te hebben in politie, justitie, rechterlijke macht en de politiek. 'Je moet in Nederland eerst een lijk worden om hulp van politie en justitie te krijgen.'


Terroristen

De Hardenbergse dierenarts is al maanden in een strijd verwikkeld met Wakker Dier. Plantema zei in een interview met het Agrarisch Dagblad dat de dierenrechtenorganisatie uit terroristen bestond. Deze uitspraak moest hij rectificeren, maar hij deed dat niet correct, oordeelde de rechter onlangs. Plantema werd veroordeeld tot een boete van twee ton.


Verantwoordelijk

In het interview in Meat & Meal trekt de dierenarts opnieuw fel van leer tegen de dierenbeweging. Zo houdt hij beleidsmedewerker Sjoerd van der Wouw en Volkert van der Graaf (moordenaar van Pim Fortuyn, red.) verantwoordelijk voor het faillissement en zelfmoord van tientallen boeren in de jaren negentig.

Marianne Thieme

Fractievoorzitter Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren liegt, bedriegt en verhult volgens hem bewust over zaken op het gebied van voedselveiligheid en milieu, alleen maar om een vegetarische leefstijl te promoten. 'Daarnaast blijkt ze ook nog eens gestoord. Door haar lidmaatschap van de Zevendedagsadventisten is ze fundamentalistisch, orthodox en radicaal', aldus Plantema.

Lees het complete interview deze maand (juni 2007) in Meat & Meal

Lees ook:

Varkens in Nood: 'Beschuldigingen Plantema onzin' (7 juni 2007)'

'Stelletje terroristen' kost Plantema twee ton (7 mei 2007) 

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over dierenactivisten

Alle berichten over Wakker Dier

Alle berichten over de Partij voor de Dieren

Lees ook
Een faillissement kan soms worden vermeden!

Een faillissement kan soms worden vermeden!

  Bijna alle ondernemers overkomt het een keer in het ondernemersbestaan; het gaat bedrijfseconomisch zo slecht dat het voortbestaan van het bedrijf op het spel staat. Het is dan vaak een dubbeltje op zijn kant. Veel bedrijven hebben in zo’n situatie nog een redelijke tot goed toekomstperspectief maar de schuldenberg is dan de molensteen...

Rechtbank verklaart Nunspeetse kippenslachter failliet

Rechtbank verklaart Nunspeetse kippenslachter failliet

De Nunspeetse vleeskuikenslachterij GPS is donderdag 26 november door de Gelderse rechtbank officieel failliet verklaard. Curator Frans van Oss onderhandelt met enkele grote voedingsbedrijven over een gehele of gedeeltelijke overname van het bedrijf, dat met 300 werknemers een van de grootste pluimveeslachterijen van Nederland was.'Ik heb hele serieuze...

Faillissement aangevraagd voor GPS Nunspeet

Faillissement aangevraagd voor GPS Nunspeet

Kippenslachterij GPS in Nunspeet heeft eind vorige week faillissement aangevraagd, volgens de bedrijfsleiding als gevolg van de coronacrisis. Gesprekken met potentiële overnamekandidaten hebben nog tot niets geleid, voor honderden medewerkers dreigt ontslag.Anderhalve week geleden sprak curator Frans van Oss van drie mogelijke overnamekandidaten voor...