Derde editie Dag van de Slager op 16 april 2015

12 december 2014 Vleesmagazine Afbeelding: Sovvb / KNS

In navolging van het succes van de tweede Dag van de Slager, eerder dit jaar op 10 april, vindt deze dag in 2015 voor de derde keer plaats. De datum van de Dag van de Slager is donderdag 16 april 2015. Tijdens de Dag van de Slager tonen alle deelnemende slagers weer hun slagersambacht in volle glorie. Het thema van de dag is en blijft 'de Kunst van de Slager'. Het atelier van de slager is geopend voor jong en oud die de kunst van de slager willen zien, beleven en proeven.

Het thema van de dag is de 'Kunst van de Slager'. Want wat de slager creëert, is kunst! Voor dag en dauw staat de slager op om een prachtig stuk vlees, heerlijke vleeswaren of smakelijke maaltijden te creëren. Het ambachtelijke slagersvakmanschap zorgt ervoor dat honderdduizenden mensen dagelijks kunnen genieten van het beste dat de slager biedt. Het ambachtelijke vakmanschap van de slager is anno 2015 ook een modern beroep dat duizenden mensen een mooie toekomst biedt.

Inspireren en enthousiasmeren

Deelnemende slagers dragen bij aan het doel van de Dag van de Slager om het slagersambacht anno nu te laten zien oftewel de creatieve, innovatieve en ondernemende kant van de  slagersbranche. Een doel van deze kennismaking is jongeren te inspireren en te enthousiasmeren om te kiezen voor de opleiding en het slagersvak om zo de instroom ook voor de toekomst te waarborgen.

Eigen programma

Deelnemende slagers ontwikkelen voor de Dag van de Slager een eigen programma. Denk hierbij aan open huis om een kijkje achter de schermen te nemen, diverse demonstraties zoals van het uitbenen van een half varken of runderstomp tot het maken van verse worst en vleeswaren. Ook bezoeken diverse slagers met hun klanten de veehouder waarvan ze de dieren betrekken. Uiteraard kan er ook worden geproefd van de slagerslekkernijen. Speciaal voor de consumenten wordt een winactie ontwikkeld.

Sovvb

De Dag van de Slager is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb). Naast het verstrekken van subsidies voor opleidingen en trainingen, spant de stichting zich ook in om (jonge) mensen te enthousiasmeren voor een carrière in het slagersvak. Dit gebeurt door diverse activiteiten zoals het ontwikkelen van educatief lesmateriaal, voorlichting geven, de Meat Your Future Karavaan en nog veel meer. De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) voert deze activiteiten uit in opdracht van het bestuur van Sovvb. Het bestuur wordt gevormd door vertegenwoordigers van CNV Vakmensen, FNV Bondgenoten en de KNS.

Voor meer informatie: Dagvandeslager.nl. De Dag van de Slager is ook te volgen op Twitter en Facebook.

Altijd op de hoogte blijven?