Deense supers katten gehakt om

attachment-001_food-image-VLS7474I01

KOPENHAGEN - In nogal wat Deense supermarkten is het omkatten van met name gehakt eerder regel dan uitzondering.

KOPENHAGEN - In nogal wat Deense supermarkten is het omkatten van met name gehakt eerder regel dan uitzondering.

Dat valt op te maken uit een aflevering van het consumentenprogramma DR Kontant van de Deense staatstelevisie DR.

Volgens de regels mag gehakt maar 24 uur te koop liggen in de koelvitrines, maar uit steekproeven blijkt dat de verpakkingen na sluitingstijd gewoon worden voorzien van een nieuw datumetiket, zodat het de volgende dag weer te koop kan worden aangeboden.

Merkje

De programmamakers konden dit bewijzen omdat ze de pakken gehakt van een eigen discreet merkje hadden voorzien. In totaal werden in de hoofdstedelijke regio Kopenhagen op die manier twintig supermarkten getest.

Tien daarvan vielen regelrecht door de mand. De allergrootste boosdoener bleek de keten Superbest, waarvan acht van de twaalf geteste filialen er lust op los heretiketteerden.

Het ketenmanagement heeft het boetekleed na de confrontatie met de feiten wel meteen aangetrokken en zeven slagers ontslagen.

Lees ook:

'Gehakt van AH is goor stinkende troep' (28 september 2009)

Vleesschandaal in Finland (24 augustus 2009)

Deventer Vleeshandel verdacht van omkatten (14 maart 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over omkatten

Alle berichten over gehakt

Alle berichten over vleesschandalen

Lees ook
Keurslager Van Hest winnaar Lekkerste Bal Gehakt 2021

Keurslager Van Hest winnaar Lekkerste Bal Gehakt 2021

Keurslager van Hest uit Goirle won de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt. Slager Paul Brands ontving op 29 september de eerste prijs van deze vakwedstrijd georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Slagers. De tweede prijs ging naar Uw Slager Stefan Beld uit Goor en de derde prijs naar Slagerij Martin Meijer uit Lekkerkerk.

Eerste On the way to PlanetProof themaweek gelanceerd

Eerste On the way to PlanetProof themaweek gelanceerd

Klimaatambassadeur Helga van Leur en Sjaak van der Tak, voorzitter LTO Nederland, openden maandag 14 september de eerste On the Way to PlanetProof week. Tot en met 19 september staan de producten met het keurmerk in de spotlights in supermarkten, televisiespots en social media.

Albert Heijn stopt gehakt voortaan in zakje

Albert Heijn stopt gehakt voortaan in zakje

Het gehakt van Albert Heijn zit voortaan in een zakje in plaats van een bakje. Volgens de supermarkt scheelt dit meer dan 500.000 kilo plastic op jaarbasis, een besparing van 70 procent. Een voordeel voor klanten is dat de nieuwe verpakking minder ruimte inneemt in de plastic afvalbak.