Deen: 70 procent minder plastic om vlees

Deen-nieuwe-vleesverpakking-560x412

Supermarktketen Deen verpakt zijn vlees in nieuwe verpakkingen die 70 procent minder plastic bevatten. Een trend die doorzet.

Deen zegt de eerste supermarktketen in Nederland te zijn die deze meer duurzame verpakking gebruikt, meldt zusterblad Distrifood.

Het gaat om een test van vleesleverancier Promessa waar Deen aan deelneemt. In eerste instantie wordt gehakt in de milieuvriendelijkere verpakking gestopt. ‘Deze verpakking sluit aan op de wens van de consumenten, die voorstander zijn van het gebruik van minder plastic verpakkingen’, aldus Marcel van de Kerkhof, adjunct-directeur category management bij Deen.

‘Goede houdbaarheid en versheid van het product’

De speciale verpakking biedt volgens de supermarktketen een goede bescherming en garandeert een goede houdbaarheid en versheid van het product. Dit laatste is belangrijk om voedselverspilling te voorkomen. Bijkomend voordeel is dat het nieuwe verpakkingsmateriaal veel minder ruimte inneemt en ook het verpakte product minder groot is. Hierdoor heeft het ook voordelen voor het transport naar de winkels en voor de klant van de winkel naar huis, benadrukt Deen.

Deen verwacht snel andere producten zo te verpakken

Vanaf 17 november zijn alle gehaktproducten verpakt in de nieuwe, milieuvriendelijke verpakking. Afhankelijk van de reacties van de klant is de verwachting dat de verpakking ook snel voor andere producten gebruikt zal gaan worden. Deen zegt dat het verminderen van plastic en het recyclen van verpakkingen iets is wat constant de aandacht heeft binnen het bedrijf. Van de Kerkhof: ‘Een soortgelijke verpakking hebben we eerder gezien in het buitenland en wij zijn blij verrast met deze mooie ontwikkeling.’

 
Lees ook
MULTIVAC presenteert zijn nieuwe flowpacking-oplossing

MULTIVAC presenteert zijn nieuwe flowpacking-oplossing

MULTIVAC brengt een universele flowpacking-oplossing op de markt. De W 500 biedt een hoge mate van flexibiliteit voor het verpakken van een breed scala aan voedingsmiddelen, waaronder vlees en vleesproducten.

Staatssecretaris Heijen wil wegwerpplastic in 2024 verder verminderen

Staatssecretaris Heijen wil wegwerpplastic in 2024 verder verminderen

Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Milieu) wil het gebruik van single use plastics - producten die na eenmalig gebruik worden weggegooid - verder verminderen. Daarom zijn vanaf 2024 plastic wegwerpbekers en maaltijdverpakkingen niet toegestaan bij consumptie ter plaatse.

Marketing voor ondernemers met lef

Marketing voor ondernemers met lef

Veel ondernemers proberen klanten te lokken door hun kennis te delen. Helemaal verkeerd schrijft Aartjan van Erkel in zijn nieuwe boek Nummer 1. Hij gelooft dat je niet je kennis gratis moet delen, maar moet entertainen. “Stop met teachen, begin met teasen.”