Deen: 70 procent minder plastic om vlees

Deen-nieuwe-vleesverpakking-560x412

Supermarktketen Deen verpakt zijn vlees in nieuwe verpakkingen die 70 procent minder plastic bevatten. Een trend die doorzet.

Deen zegt de eerste supermarktketen in Nederland te zijn die deze meer duurzame verpakking gebruikt, meldt zusterblad Distrifood.

Het gaat om een test van vleesleverancier Promessa waar Deen aan deelneemt. In eerste instantie wordt gehakt in de milieuvriendelijkere verpakking gestopt. ‘Deze verpakking sluit aan op de wens van de consumenten, die voorstander zijn van het gebruik van minder plastic verpakkingen’, aldus Marcel van de Kerkhof, adjunct-directeur category management bij Deen.

‘Goede houdbaarheid en versheid van het product’

De speciale verpakking biedt volgens de supermarktketen een goede bescherming en garandeert een goede houdbaarheid en versheid van het product. Dit laatste is belangrijk om voedselverspilling te voorkomen. Bijkomend voordeel is dat het nieuwe verpakkingsmateriaal veel minder ruimte inneemt en ook het verpakte product minder groot is. Hierdoor heeft het ook voordelen voor het transport naar de winkels en voor de klant van de winkel naar huis, benadrukt Deen.

Deen verwacht snel andere producten zo te verpakken

Vanaf 17 november zijn alle gehaktproducten verpakt in de nieuwe, milieuvriendelijke verpakking. Afhankelijk van de reacties van de klant is de verwachting dat de verpakking ook snel voor andere producten gebruikt zal gaan worden. Deen zegt dat het verminderen van plastic en het recyclen van verpakkingen iets is wat constant de aandacht heeft binnen het bedrijf. Van de Kerkhof: ‘Een soortgelijke verpakking hebben we eerder gezien in het buitenland en wij zijn blij verrast met deze mooie ontwikkeling.’

 
Lees ook
Decemberaanbod gebruikte MULTIVAC-machines

Decemberaanbod gebruikte MULTIVAC-machines

Heeft u op zeer korte termijn een traysealer, dieptrekker of portioneermachine nodig? Geen tijd om maanden te wachten op levering? MULTIVAC kan snel schakelen en biedt naast splinternieuwe verpakkings- en verwerkingsmachines ook gebruikte machines uit voorraad te koop en te huur aan.

Packaging Innovations ‘pakt door’ richting de toekomst

Packaging Innovations ‘pakt door’ richting de toekomst

Packaging Innovations is terug: 17 en 18 november 2021 stond Taets in Zaandam in het teken van (consumenten)verpakkingen. Rowdy van den Nieuwenhuizen, Head of Marcom en Content bij Easyfairs: “We hebben als organisatie echt enorm genoten bij het zien van de gesprekken die onze exposanten, partners en bezoekers met elkaar hadden. Daarnaast waren wij...

‘Lekker gewerkt, Campina’ | Duurzaam lijken, zodat je niet duurzaam hoeft te doen

‘Lekker gewerkt, Campina’ | Duurzaam lijken, zodat je niet duurzaam hoeft te doen

Verpakkingen verduurzamen in rap tempo. Als je niet verduurzaamt, verlies je het van de “groene” verpakking van de concurrent in het schap. Maar écht verduurzamen is vaak lastig en nog vaker duur. Dus dan doen we toch gewoon alsof?