Deelnemers Van Slager Tot Chef bij Verstegen

13 april 2017

Nog één ding hadden de kandidaten van het RTL4-programma Van Slager Tot Chef tegoed: een workshop bij Verstegen Spices & Sauces. Op 11 april werden ze ontvangen door productmanager Sandra Koppelaar en Salesmanager Leo Rijlaarsdam in het QIS (Quality, Innovation, Service) van het bedrijf in Rotterdam. In die ruimte is het hele assortiment kruiden en specerijen van Verstegen te vinden, in potjes, zakjes, bussen, maar ook in open zakken om te ruiken en te proeven. Picolier Peter Dumont vertelde de jonge slagers alles over herkomst, toepassingen en smaak van diverse kruiden. Vervolgens kreeg de groep een rondleiding door de fabriek onder leiding van Leo Rijlaarsdam. De wandeling ging door de maalderij en mengerij. Alle kruidenmelanges worden bij Verstegen zelf gemalen en gemengd. Ook verpakken gebeurt in een enorme ruimte. Hierbij worden tevens werknemers van de sociale werkplaats ingezet. "Een onderdeel van ons MVO4-beleid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen", aldus Rijlaarsdam.

Workshop

Na de lunch gingen de jongelui zelf aan de slag. Bbq-kok Jeroen Hazebroek had drie barbecues aangemaakt: een keramische barbecue, een Mibrasa en een rookoven. Hazebroek legde de verschillen uit en welke soorten vlees er goed op bereid konden worden. Maar eerst mochten de deelnemers zelf een rub maken voor het vlees en daarvoor allerlei beschikbare kruiden en specerijen. Hazebroek was blij verrast van sommige smaken die kandidaten hadden bedacht. De rubs werden op kipkluifjes gedaan die vervolgens op de barbecues werden gelegd. Daarna was het proeven en beoordelen geblazen.

Ten slotte werden grote stukken vlees gegrild: bavette, sukade bereid en ook groenten en aardappelen zijn op de barbecues gegaard of geroosterd. Om 18.00 uur had iedereen voldoende gegeten en werden al afspraken voor een volgende reünie gemaakt.

  •  

Altijd op de hoogte blijven?