Deel aandeelhouders verkoopt Marqt aan Udea

attachment-002_food-image-VLS10623I02

De meerderheid van de aandeelhouders van de alternatieve supermarktketen Marqt heeft overeenstemming bereikt met groothandel Udea over verkoop van de formule. Dit moet echter nog juridisch worden afgedwongen. Ook moet de kartelwaakhond nog toestemming geven.

Als de transactie doorgang vindt, worden Marqt en Ekoplaza zusterbedrijven. Vanmorgen werd duidelijk dat oprichter Quirijn Bolle voor de rechter staat met de andere aandeelhouders over de verkoop van de formule. De deal met Udea is de inzet van het geding dat vandaag plaatsvindt. Bolle wil het bedrijf zelfstandig voortzetten met behulp van een nieuwe investeerder. De overige aandeelhouders willen juist dat Bolle meewerkt aan de verkoop aan Udea en hebben hem voor de rechter gedaagd. De aandeelhouders die wel hebben getekend hebben daarbij de steun van de huidige directie van Marqt.

Marqt was al langer op zoek naar een partner

‘Marqt was de afgelopen periode actief op zoek naar een strategische samenwerkingspartner voor de toekomst. Het samengaan van beide organisaties is onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Daarnaast zal er via juridische weg nog een formele bekrachtiging van dit besluit worden gevraagd voor de aandeelhouders van Marqt die nog niet hebben getekend’, zo meldt Margriet Bekedam van Marqt in het persbericht waarin de verkoop aan Udea wordt aangekondigd.

Marqt en Ekoplaza blijven in zelfde vorm bestaan

Het samengaan van beide organisaties zal in de komende periode nader worden uitgewerkt, kondigen de partijen aan. ‘Duidelijk is nu reeds dat zowel de formules van Marqt als van Ekoplaza in de huidige vorm blijven bestaan. Wel zal een rationalisatie van de winkelportfolio van Marqt plaatsvinden, in eerste instantie zal het aantal winkels het komende jaar teruggaan naar een gezonde basis van circa tien tot twaalf rendabele winkels’, aldus de twee partijen.

Marqt moet online en met Keuken gaan groeien

Doelstelling is daarna om vanuit die basis Marqt weer verder uit te bouwen. ‘Geholpen door de bestaande infrastructuur van Udea zal Marqt kunnen gaan focussen op zowel online bezorging als ook een forse uitbreiding van de capaciteit van Marqt Keuken. Het komende jaar wordt gebruikt om een doordacht en zorgvuldig samenwerkings- en integratieplan uit te werken.’ Voorlopig is het echter nog wachten op de uitkomst van het geding dat vandaag dient.

Lees ook
RBK Group gaat samenwerken met Adviesburo Verhoef

RBK Group gaat samenwerken met Adviesburo Verhoef

De RBK Group uit Deventer is een strategische samenwerking aangegaan met Adviesburo Verhoef in Lochem en heeft een meerderheidsbelang het adviesbureau genomen.Verhoef is gespecialiseerd in industriële koudetechniek, warmteterugwinning, warmtepompen en vochtbeheersing. Het bedrijf is al meer dan veertig jaar actief, met name in de agf-sector. Strategische...

Dutch Meat Service en Chateau Viande gaan samen

Dutch Meat Service en Chateau Viande gaan samen

Chateau Viande Group BV uit Soest en Utrecht, onderdeel van de SVE Group BV, gaat vanaf 4 januari 2021 samen met Dutch Meat Service BV uit Almere. Met de overname versterkt Chateau Viande de vers vlees positie én de afzetmogelijkheden op het gebied van convenience producten.Met de acquisitie van Dutch Meat Service BV vergroot Chateau Viande de afzet...

Wakker Dier: ‘De supers zijn varkenshaas-verslaafd’

Wakker Dier: ‘De supers zijn varkenshaas-verslaafd’

Tien supermarkten blijven stunten met keurmerkloze varkenshaas, ondanks de afspraak om hier al zo’n vier jaar geleden mee te stoppen. Dit blijkt uit de Kiloknaller Monitor van Wakker Dier. Alle supermarkten spraken af om vanaf 2016 alleen nog varkensvlees met minimaal één Beter Leven ster te verkopen. ‘De supers, vooral Plus, lijken wel varkenshaas-verslaafd’,...