Debatten en workshops op Biovak 2010

attachment-001_food-image-VLS11620I01

ZWOLLE - De IJsselhallen in Zwolle vormen woensdag 20 en donderdag 21 januari het decor van de BioVak.

ZWOLLE -  De IJsselhallen in Zwolle vormen woensdag 20 en donderdag 21 januari het decor van de BioVak.

BioVak is de jaarlijkse vakbeurs voor ondernemers die actief zijn met biologische producten. Het thema is dit jaar ‘verbinding’: tussen producent en consument, stad en platteland, biologisch en gangbaar. Op woensdagochtend 20 januari vindt een debat plaats over het thema Verbinding met als hoofdsprekers onder meer Femke Halsema (fractievoorzitter Groen Links) en Edith Lammerts van Bueren (bijzonder hoogleraar biologische plantenveredeling aan Wageningen UR).  Op donderdag 21 januari komt minister Gerda Verburg met haar Vlaamse collega en minister van Vlaanderen Kris Peeters op werkbezoek naar de BioVak, waar 250 standhouders staan.

Op beide dagen is er een programma met workshops waar ondernemers hun praktische ervaringen zullen delen met de bezoekers. Voorts zijn er een veredelings-, energie- en streekproductenplein. In totaal. Er worden 7.000 à 8.000 bezoekers verwacht (2009: 5.300).  BioVak 2010 wordt georganiseerd door ICEM met medewerking van de Vakgroep Biologische Landbouw LTO/Biologica. Meer informatie over het programma: www.biovak.nl

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Consumenten kopen meer biologische producten

Consumenten kopen meer biologische producten

Afgelopen jaar kozen consumenten vaker voor biologisch. Volgens een analyse van GfK gaven consumenten in 2022 36 procent meer uit aan biologische producten. GfK presenteerde het onderzoek afgelopen week tijdens de Biobeurs.

Biologisch landbouwareaal in 2022 opnieuw gegroeid

Biologisch landbouwareaal in 2022 opnieuw gegroeid

In 2022 is het biologisch landbouwareaal gegroeid naar 79.853 hectare (exclusief grond in omschakeling), blijkt uit nieuwe jaarcijfers van Skal Biocontrole, de toezichthouder van de biologische sector. Daarmee komt het aandeel biologisch landbouwareaal op 4,4%. De sector groeit hiermee voor het zevende jaar op rij.

De Groene weg maakt afspraken voor keten Nederlands biologisch lamsvlees

De Groene weg maakt afspraken voor keten Nederlands biologisch lamsvlees

De Groene Weg en 25 biologische schapenhouders hebben de leveranciersovereenkomsten ondertekend. De laatste stap voor de formele keten van biologisch lamsvlees uit Nederland.