De worst van de toekomst

16 augustus 2019

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat de verkoop van vleesvervangers in de supermarkt stijgt. Ook productontwerper Carolien Niebling is hiermee bezig. Zij ontwerpt de worsten van de toekomst. Worst gevuld met noten, gedroogde vruchten en bloemen of hybride worsten waarin zowel vlees als plantaardige producten zitten. Dat meldt het AD.

Niebling vindt dat de voedingsindustrie te veel bezig is met kweekvlees en vleesvervangers. "Ik wil juist een manier vinden om de bestaande industrie te helpen" zegt ze in het AD. "Ik wil slagers laten zien dat ze ook in de toekomst mee kunnen blijven doen, als ze maar creatief zijn.’’

Samen met slager Herman ter Weele en chefkok Gabriel Serero ging ze aan de slag met de 'worsten van de toekomst'. De worsten zijn vegetarisch dan wel hybride en worden op dezelfde wijze gemaakt als 'gewone worst'. "De slager kan naast vlees andere ingrediënten in de worst doen, om zo de consumenten te stimuleren om op een toegankelijke manier minder vlees te eten" zegt ze. In 2017 bracht Niebling hier al een boek overuit, The Sausage of the Future

Dit artikel verscheen eerder op: Evmi

Altijd op de hoogte blijven?