De vleesbranche in de media – week 7

18 februari 2022
Foto: Koos Groenewold

Waar komt de bavette vandaan, VS klaar voor kweekvlees en wat is het verschil tussen de ambachtelijke rookworst van de slager en die van de supermarkt? Welke berichten over de vleesbranche kwamen deze week voorbij in andere media?

100-jarige klant
Keurslagerij Abel in Mariarkerke zet vaste klant Maurice Linard in het zonnetje. Hij komt al dertien jaar elke dag om een dagschotel voor hem en zijn vrouw te halen. Daarom wilde de slager de honderdste verjaardag van Maurice niet ongemerkt voorbij laten gaan. Dat meldt PZC.

Bavette en longhaas
Foodtube deelt een video van slager Gertjan Kiers uitlegt waar de bavette en de longhaas (of onglet) vandaan komen. “Het zijn biefstukken met smaak, die lang niet elke slager in zijn vitrine heeft liggen.”

Vleesvervangers
In het AD aandacht voor vleesvervangers. Deze zijn vaak geen gezond alternatief voor vlees of vis. Diëtiste Sanne Mouha geeft tips over waar de consument op moet letten in het supermarktschap.

Ambachtelijk versus supermarkt
Gelderse rookworst hoort bij de winter, bijvoorbeeld in de stamppot of de erwtensoep. Reden voor De Limburger om zich te verdiepen in dit product. Wat is het verschil tussen de ambachtelijke rookworst en die van de supermarkt?

Podcast met Jaap Korteweg
BNR spreekt met Jaap Korteweg, oprichter van de Vegetarische slager, over de wetenschap achter zijn succes. Aan bod komen onder andere zijn succes met de Vegetarische slager, zijn tips en tricks voor ondernemen en zijn plannen voor zijn nieuwste bedrijf “Those Vegan Cowboys”.

Kweekvlees
De Verenigde Staten lijken klaar voor de productie van kweekvlees, meldt het FD. Volgens insiders duurt het niet lang meer voor de Amerikaanse autoriteiten groen licht geven voor de verkoop van kweekvlees.

Aanslag slagerij
Slecht nieuws voor Slagerij Jaraya in Den Bosch. De slagerij moet tijdelijk dicht van de gemeente nadat de slagerij voor de tweede keer het doelwit was van een aanslag. Zowel Omroep Brabant als Brabants Dagblad besteden er aandacht aan.

Altijd op de hoogte blijven?