De vleesbranche in de media – week 10

11 maart 2022 Redactie Vleesmagazine
Foto: Koos Groenewold

De Nationale Week zonder Vlees & Zuivel, Slagerij Runderkamp stopt, en varkenshouder Gert van Dam over het nut van de veehouderij. Wat verscheen er de afgelopen week over de vleesbranche in de media?

Nieuwe voorzitter van MKB Den Haag
Het AD spreekt Pieter Scholten, de nieuwe voorzitter van MKB Den Haag. Hij vertelt over de gevolgen van de coronacrisis, de stijgende prijzen en de effecten van de oorlog in de Oekraïne. “Iedereen merkt het, van slager tot transporteur.”

Poelier Hermans 100 jaar
De Belgische tv-zender ATV brengt een bezoek aan Poelier Hermans, de laatst overgebleven poelier van Antwerpen. Het familiebedrijf viert het 100 jarig bestaan. ATV laat de kijker kennis maken met de “unieke familie achter Poelier Hermans”.

Slagerij Runderkamp
De Volendamse Slagerij Runderkamp stopt ermee, meldt het Noordhollands Dagblad. De kosten om de winkel open te houden zijn te hoog. “Het doet ons echt goed en krijgen er weer energie door”, zegt eigenaar Peter Runderkamp over de hartverwarmende reacties op het nieuws.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Actie voor Oekraïne
Slagerij Bergambacht komt in actie voor Oekraïne. “Wij verkopen normaal best veel grillworst, dus hebben wij bedacht met de slagerij om de helft van de grillworst-inkomsten te doneren aan Giro 555”, vertelt slager Fred van Laar aan RTV Krimpenerwaard.

Vegetarische Slager opent pop-up restaurant
De Vegetarische Slager opent het pop-up restaurant ‘De Vleesch Lobby’ in Rotterdam. Klanten kunnen hier acht weken lang terecht voor gerechten met plantaardig vlees, staat in het AD te lezen.

Gezonde vleesvervangers
Afgelopen week was de Nationale Week zonder Vlees & Zuivel. Reden voor RTL Nieuws om op zoek te gaan naar gezonde vis-, vlees en zuivelvervangers.

Discussie veehouderij
In PZC mengt varkenshouder Gert van Dam uit Aagtekerke zich in de discussie over het nut van de veehouderij. Volgens hem is vlees een onmisbare schakel in onze voedselketen. “Zonder vlees is er simpelweg niet genoeg voedsel om alle mensen te voeden.”

Slager Michael van der Velden
Vanwege de Nationale Week zonder Vlees & Zuivel spreekt het Parool slager Michael van der Velden. Over de Week zonder Vlees, de coronacrisis en vleesvervangers. “Ik heb wel eens een vleesvervanger geproefd met erwten en ik moet zeggen: het is niet mijn smaak. Als ik een hamburger wil eten, dan wil ik een echte.”

Altijd op de hoogte blijven?