De tien finalisten van Grote Grillworsttest 2023 zijn bekend

Grillworst_Het ambacht Jan Nederhoed_VLE 2-2021_2

De finalisten van de Grote Grillworsttest 2023 zijn bekend. Zowel bekende en nieuwe ambachtelijke slagers staan in de top tien. 15 februari weten we welke slager deze jaarlijkse KNS-vakwedstrijd wint.

Negentig slagers deden mee aan deze editie van de Grote Grillworsttest. Op 18 januari keurde de vakjury bij SVO Houten alle ingezonden grillworsten op onder andere smaak, aanzien en structuur. De jury bestaat dit keer uit branche erkende meesterslager Arno de Best en Rien Baas van Keurslagerij R. Baas (derde plaats editie 2022), en de gecertificeerde keurmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het slagersambacht Maritha Wolter en Simon Kuijer. Aspirant Productkeurmeester Rosanne van Dijk nam ook zitting in de jury.

Finalisten

Uit alle inzendingen selecteerde jury tien finalisten. “Dit zijn echte toppers. Alle finalisten hebben producten met een mooie, frisse en heldere vleesstructuur, goede bite en een karakteristieke grillsmaak.” De finalisten van 2023 zijn:

  • Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven uit Schijndel
  • Keurslagerij de Jong uit Gilze
  • Slagerij Hegeman uit Aarle-Rixtel
  • Keurslagerij Braamskamp uit Rolde
  • Knobbout Slagerijen uit Buren
  • Keurslagerij Antonis uit Veldhoven
  • Slagerij Stefan Haak uit Capelle aan den IJssel
  • Keurslagerij Beverdam uit Rijssen
  • Topslagerij H. van de Weg uit Oosterwolde
  • Keurslagerij Evert Tebak uit Nuenen

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt dit jaar plaats op 15 februari. In het bijzijn van alle finalisten wordt de winnaar van de Grote Grillworsttest 2023 bekendgemaakt.

KNS-vakwedstrijd

De Grote Grillworsttest is een van drie vakwedstrijden die Koninklijke Nederlandse Slagers ieder jaar voor haar leden organiseert. De andere KNS-vakwedstrijden zijn de Spareribs Throphy (keuring op 1 maart) en de Lekkerste bal gehakt (keuring 13 september). 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Ondergang van ons ambacht?

Ondergang van ons ambacht?

Zelf vind ik het als slager het mooiste om echt contact te hebben met het vlees. Elk stukje vlees zelf vastgehouden te hebben. Er iets van te vinden en het daarna te verwerken tot een mooi eindproduct

‘Marktaandeel online boodschappen blijft groeien’

‘Marktaandeel online boodschappen blijft groeien’

Graaggedaan is ruim tien jaar actief in Nederland als specialist op het gebied van gepersonaliseerde webshops voor ambachtelijke verswinkels. Sinds 2018 is het bedrijf onderdeel van een Belgisch bedrijf dat wereldwijd duizenden slagers, bakkers en visspecialisten helpt met digitaliseren.

Digitaliseren is minder ingewikkeld dan het lijkt en biedt veel kansen

Digitaliseren is minder ingewikkeld dan het lijkt en biedt veel kansen

Ondernemen op onderbuikgevoel en kennis van de markt heeft generaties versspecialisten ver gebracht. Maar anno 2023 is dat niet langer voldoende. Door middel van digitalisering en sturen op data worden consumenten beter bediend, processen efficiënter ingericht en omzetten vergroot.