De tien finalisten van Grote Grillworsttest 2023 zijn bekend

Grillworst_Het ambacht Jan Nederhoed_VLE 2-2021_2

De finalisten van de Grote Grillworsttest 2023 zijn bekend. Zowel bekende en nieuwe ambachtelijke slagers staan in de top tien. 15 februari weten we welke slager deze jaarlijkse KNS-vakwedstrijd wint.

Negentig slagers deden mee aan deze editie van de Grote Grillworsttest. Op 18 januari keurde de vakjury bij SVO Houten alle ingezonden grillworsten op onder andere smaak, aanzien en structuur. De jury bestaat dit keer uit branche erkende meesterslager Arno de Best en Rien Baas van Keurslagerij R. Baas (derde plaats editie 2022), en de gecertificeerde keurmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het slagersambacht Maritha Wolter en Simon Kuijer. Aspirant Productkeurmeester Rosanne van Dijk nam ook zitting in de jury.

Finalisten

Uit alle inzendingen selecteerde jury tien finalisten. “Dit zijn echte toppers. Alle finalisten hebben producten met een mooie, frisse en heldere vleesstructuur, goede bite en een karakteristieke grillsmaak.” De finalisten van 2023 zijn:

  • Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven uit Schijndel
  • Keurslagerij de Jong uit Gilze
  • Slagerij Hegeman uit Aarle-Rixtel
  • Keurslagerij Braamskamp uit Rolde
  • Knobbout Slagerijen uit Buren
  • Keurslagerij Antonis uit Veldhoven
  • Slagerij Stefan Haak uit Capelle aan den IJssel
  • Keurslagerij Beverdam uit Rijssen
  • Topslagerij H. van de Weg uit Oosterwolde
  • Keurslagerij Evert Tebak uit Nuenen

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt dit jaar plaats op 15 februari. In het bijzijn van alle finalisten wordt de winnaar van de Grote Grillworsttest 2023 bekendgemaakt.

KNS-vakwedstrijd

De Grote Grillworsttest is een van drie vakwedstrijden die Koninklijke Nederlandse Slagers ieder jaar voor haar leden organiseert. De andere KNS-vakwedstrijden zijn de Spareribs Throphy (keuring op 1 maart) en de Lekkerste bal gehakt (keuring 13 september). 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Recht op billijke ontslagvergoeding?

Recht op billijke ontslagvergoeding?

Veel werkgevers weten niet dat een werknemer na op­zegging van de arbeidsovereenkomst met instemming van het UWV, de kanton­rechter alsnog om een billijke vergoeding kan vragen.

Een bron van inspiratie

Een bron van inspiratie

Binnen de vleesbranche is worst- en vleeswarenspecialist Paul van Trigt een instituut. Niet alleen als vakman en expert op het gebied van productkeuring – laat hem een worst proeven en hij benoemt tot op de gram welke specerijen erin zitten – maar ook als een oneindige bron van kennis.

‘Ook slagers kunnen influencers zijn’

‘Ook slagers kunnen influencers zijn’

The Butchery is een online slager, gespecialiseerd in kwalitatieve vleesrassen. De shop is ontstaan vanuit de fysieke slagerij Lantinga en het ambacht uit de winkels wordt ook online doorgevoerd.