De recepten van 2021

31 december 2021 vleesmagazine
Viaanse stoofschotel (foto: Herbert Wiggerman)

In elk nummer van Vleesmagazine delen ambachtelijke slagers een recept met onze lezers. Welke recepten kwamen er in 2021 voorbij? Een overzicht.

1. Viaanse stoofschotel
Branche erkende meesterslager Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij de Goeij. Naast verse vleesspecialiteiten, ambachtelijke vleeswaren en worst uit eigen worstmakerij verkoopt De Goeij verse maaltijden uit eigen keuken, zoals deze eenvoudig te bereiden Viaanse ovenschotel.
Lees verder

2. Fuet van geitenvlees
Geitenvlees is duurzaam en lekker, maar onder consumenten nog weinig bekend. Hoog tijd dat daar verandering in komt, vindt worstmaker en vakdocent Ronnie Poeste. Hij gebruikt het geitenvlees voor een heerlijke fuet.
Lees verder

3. Ovenschotel met kippendijen
Branche erkende meesterslager Hans de Goeij deelt ook het recept van deze eenvoudig te bereiden ovenschotel met kippendijen. Je kan de schotel in eenpersoonsporties maken of in een grote schaal.
Lees verder

4. Spareribs - Smokey, sweet & hot
“Zoveel hoofden, zoveel zinnen: het spreekwoord lijkt speciaal voor spareribs bedacht”, schrijft slager Jan Nederhoed bij zijn recept voor spareribs. “Eind jaren 80 begin jaren 90, toen de spareribs in opmars kwamen, hadden we nog weinig oog voor de varkensribben. Ik hoor de oude generatie slagers nog mopperen: ‘dat wordt toch niks’.”
Lees verder

5. Mexicaanse kalfstaart
Een ander recept van branche erkende meesterslager Hans de Goeij is dit recept voor Mexicaanse kalfstaart. Verkoop deze tortillataart met een bakje tzatzikisaus of een yoghurtsaus en slamix.
Lees verder

6. Barbecueworst - saté, curry, tuinkruiden en Jalapeño/cheddar
Barbecueworst is nog steeds een wezenlijk onderdeel van menig barbecueparty. Slager Jan Nederhoed maakt samen met Degens vier verschillende soorten.
Lees verder

7. Variëren met grillworst
Na de grote grillworsttest van Koninklijke Nederlandse Slagers gaat Jan Nederhoed aan de slag met grillworst. Want het lijkt zo eenvoudig; wat kookworstdeeg opstoppen, afkoken en vervolgens even in de grill om een mooi kleurtje te krijgen.
Lees verder

8. Atelier van Klassiekers.
Tot slot deelde Paul van Trigt in elke editie van Vleesmagazine een recept onder de noemer Atelier van een klassiekers. Dit jaar kwamen onder andere 3D-rollette in crépinette, Zampone met schokcuttergalantine en Boerensnijpaté met blokrand voorbij.

Altijd op de hoogte blijven?