De Keurslager: 'Al 75 jaar een vertrouwd beeld in de straat'

Broodje_Jubileumburger Keurslager

Al sinds 1946 geven de Keurslagers het straatbeeld een bekend gezicht met hun speciaalzaken. Van Groningen tot Maastricht en van Ruurlo tot Wormerveer. ’We doen het sámen en daar zijn we hartstikke trots op’, aldus Joep Klaver, directeur van de Vereniging van Keurslagers. Speciaal voor het 75-jarig bestaan hebben de Keurslagers de jubileumburger ontwikkeld voor al hun klanten.

Dit jubileumjaar wil de Keurslager niet ongemerkt voorbij laten gaan. 75 jaar Keurslager betekent een rijke traditie als het gaat om ambacht, vakmanschap en kwaliteit. Consumenten hebben al 75 jaar vertrouwen in ons. Daarom willen we juist hén in het zonnetje zetten met smakelijke en aantrekkelijke consumentenacties. Zij zijn de drijvende kracht achter de Keurslager.

Gastvrijheid: meedenken tot in de keuken

Klaver groeide zelf op in een slagersfamilie in Dronten: ‘Vroeger was vlees een luxeproduct waar mensen bewust voor kozen. Na 75 jaar Keurslager kiezen consumenten nog steeds bewust voor de Keurslager. Eet je vlees, dan wil je kwaliteit op je bord. Klanten waarderen de kracht van dichtbij: ze willen weten waar hun eten vandaan komt. Ze schatten vakmanschap en ambacht op waarde. Kortom: je eten kopen in een veilige en vertrouwde omgeving waar je vriendelijk wordt geholpen. Wij verzorgen gastvrijheid tot in de keuken: we denken mee en geven advies over de beste bereiding. We zijn uitgegroeid tot een A-merk met bijna 400 winkels in Nederland. We waren toen al een speciaalzaak en dat zijn we nog steeds.’

De slavink als Keurslager Special

De Keurslager heeft impact gecreëerd in de breedte van de foodbranche. De slavink bijvoorbeeld is niet meer weg te denken uit de schappen: een van de oprichters, de heer Boerwinkel heeft ‘m in 1952 uitgevonden. Sindsdien zijn tweewekelijks wisselende Keurslager Specials een rode draad in het aanbod. Speciaal voor het 75-jarig jubileum wordt een unieke Special, de jubileumburger, gelanceerd. Met onder andere puur rundvlees, stukjes gerookte kip en kaas.

Plakje worst?

Op 15 juli 1946 bundelden vijftien slagers hun krachten: ze richtten de toenmalige Vereniging voor Slagerij Reclame op. De voorloper van de Keurslager. Klaver vervolgt: ‘Samen krachten bundelen werkt: door de handen ineen te slaan kom je verder. We zijn nog steeds de professional die we toen al waren. Onze vakmensen geven consumenten inspiratie van boer tot bord: generatie op generatie. Tradities zijn er om in ere te houden. Wie kent het niet vanuit zijn kindertijd, het plakje worst bij de Keurslager? Hopelijk gaan we nog heel veel plakjes worst uitdelen in de toekomst.’

 
Lees ook
Actief verengingsleven is uitgangspunt van Vereniging van Keurslagers

Actief verengingsleven is uitgangspunt van Vereniging van Keurslagers

De Vereniging van Keurslagers bestaat 15 juli 2021 precies 75 jaar. Hoewel het slagersvak door de jaren heen drastisch is veranderd, is de basis van de Keurslagers nagenoeg hetzelfde gebleven, aldus directeur Joep Klaver en voorzitter Roelof Mulder. Gezamenlijk optrekken richting consument binnen een actief verenigingsleven is nog steeds het uitgangspunt....

Vereniging van Keurslagers: al 75 jaar een krachtig collectief

Vereniging van Keurslagers: al 75 jaar een krachtig collectief

De Vereniging van Keurslagers bestaat 75 jaar. Dat wordt dit jaar uitbundig gevierd met onder meer extra consumentenacties. De vereniging kiest daarbij voor een optimale mediamix met trots als basis.‘We zijn hartstikke trots op ons jubileum,’ zegt Joep Klaver, directeur van de Vereniging van Keurslagers. Klaver groeide zelf op in een slagersfamilie...

De Keurslager wint Foodservice Award 2021

De Keurslager wint Foodservice Award 2021

De Keurslager heeft voor derde keer op rij de Foodservice Award in de categorie Speciaalzaken gewonnen. Pierre Wind reikte de prijs tijdens de Horecava Limited, de online versie van de Horecava.Voor de Foodservice Award brengen consumenten hun stem uit. Zij beoordeelden ’t Stoepje op negen factoren, van assortiment en prijs-kwaliteit tot hygiëne en...