De Groene Weg wil keten biologische rundvlees opzetten

Runderen_unsplash

Foto: Flash Dantz via Unsplash

De Groene Weg wil een keten voor biologisch rundvlees opzetten. Dat vertelt directeur Allard Bakker in een interview met vakblad De Kalverhouder.

Volgens Bakker groeit een kwart van de geboren biologische kalveren op tot een biologische melkkoe. De  rest gaat naar vleeskalversector. Dit wil De Groene Weg veranderen. In hun plan blijven de biologische kalveren de eerste drie maanden op het melveebedrijf waar ze geboren worden. Daarna gaan ze naar biologische vleesveehouders, waar de kalveren in de wei of in de natuur kunnen lopen. Hier blijven ze tot ze ongeveer 24 maanden oud zijn. De laatste 3 maanden kunnen de runderen met krachtvoer bijgevoerd worden zodat ze voldoende bevleesd raken. Dit kan eventueel op stal gebeuren. 

Bron: De Kalverhouder

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Future Food Group lanceert vernieuwde biologische vleesvervangers

Future Food Group lanceert vernieuwde biologische vleesvervangers

Future Food Group start met het merk The Veggie Lovers voor hun biologische vleesvervangende producten. Tijdens Biofach van 26 tot 29 juli worden de vernieuwde producten van Future Food Group onder het merk geïntroduceerd.

Hanenvlees in assortiment Odin

Hanenvlees in assortiment Odin

De biologische foodcoop Odin neemt hanenvlees op in het online assortiment. In juli start de campagne ‘Denk ook aan mij bij het kopen van een ei’. Odin wil zo bijdragen aan bewustwording rond het thema ‘hanen’, bijdragen aan een transparantere pluimveeketen en een markt voor hanenvlees creëren.

Vion blikt terug op succesvolle editie PLMA

Vion blikt terug op succesvolle editie PLMA

Vion Food Group was een van de exposanten tijdens PLMA 2022, de private label vakbeurs georganiseerd door de Private Label Manufacturers Association. Duurzaamheid, gezondheid, convenience en creativiteit voerden de boventoon.