De Groene Weg wil keten biologische rundvlees opzetten

Runderen_unsplash

Foto: Flash Dantz via Unsplash

De Groene Weg wil een keten voor biologisch rundvlees opzetten. Dat vertelt directeur Allard Bakker in een interview met vakblad De Kalverhouder.

Volgens Bakker groeit een kwart van de geboren biologische kalveren op tot een biologische melkkoe. De  rest gaat naar vleeskalversector. Dit wil De Groene Weg veranderen. In hun plan blijven de biologische kalveren de eerste drie maanden op het melveebedrijf waar ze geboren worden. Daarna gaan ze naar biologische vleesveehouders, waar de kalveren in de wei of in de natuur kunnen lopen. Hier blijven ze tot ze ongeveer 24 maanden oud zijn. De laatste 3 maanden kunnen de runderen met krachtvoer bijgevoerd worden zodat ze voldoende bevleesd raken. Dit kan eventueel op stal gebeuren. 

Bron: De Kalverhouder

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
De Groene Weg start met Nederlandse biologische rundvleesketen

De Groene Weg start met Nederlandse biologische rundvleesketen

Met het tekenen van een contract voor onbepaalde tijd met biologische melkveehouder Erik van der Velde en biologische vleesveehouder Gert-Jan Stoeten, is De Groene Weg vandaag officieel gestart met de opbouw van een keten van Nederlands biologisch rundvlees.

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Een rood, mals en sappig stuk vlees: het is een van de dingen die barbecueën zo mooi maakt. Dit recept voor côte de boeuf is een echte aanrader. Het wordt uit de ribben van het rund weggesneden. De rib wordt meegesneden waardoor het vlees een randje vet heeft en vol van smaak is. De rug van een koe is minder gespierd en dat geeft het...

Verrassend én lekker: Gebraden picanha met dille-kappertjesjus van de barbecue

Verrassend én lekker: Gebraden picanha met dille-kappertjesjus van de barbecue

Wil je eens echt goed uitpakken met een lekker stuk barbecuevlees? Ga dan voor picanha. Dit stuk vlees is het driehoekige staartstuk van een rund. Doordat dit deel van de koe weinig beweging krijgt, is het vlees botermals.