De Groene Weg wil keten biologische rundvlees opzetten

Runderen_unsplash

Foto: Flash Dantz via Unsplash

De Groene Weg wil een keten voor biologisch rundvlees opzetten. Dat vertelt directeur Allard Bakker in een interview met vakblad De Kalverhouder.

Volgens Bakker groeit een kwart van de geboren biologische kalveren op tot een biologische melkkoe. De  rest gaat naar vleeskalversector. Dit wil De Groene Weg veranderen. In hun plan blijven de biologische kalveren de eerste drie maanden op het melveebedrijf waar ze geboren worden. Daarna gaan ze naar biologische vleesveehouders, waar de kalveren in de wei of in de natuur kunnen lopen. Hier blijven ze tot ze ongeveer 24 maanden oud zijn. De laatste 3 maanden kunnen de runderen met krachtvoer bijgevoerd worden zodat ze voldoende bevleesd raken. Dit kan eventueel op stal gebeuren. 

Bron: De Kalverhouder

 

Dossiers
Lees ook
Uitbreiding voor Vion in het oosten van Duitsland

Uitbreiding voor Vion in het oosten van Duitsland

Vion Food Group breidt de activiteiten in het oosten van Duitsland uit met de overname van veehandel Hausner GmbH. Hiermee versterkt Vion de regionale toeleveringsketen in dit gebied.

De Groene Weg laat kalveren langer bij moeder blijven

De Groene Weg laat kalveren langer bij moeder blijven

Een maand geleden startte De Groene Weg met de opbouw van een biologische rundvleesketen. In een persbericht laat de biologische vleesleverancier weten dat de kalfjes niet alleen biologisch opgroeien, maar ook langer bij hun moeder mogen blijven.

Nice to Meat is Scotch Meat Distributor of the Year

Nice to Meat is Scotch Meat Distributor of the Year

Nice to Meat mag zich als Scotch Meat Distributor of the Year noemen. Deze titel kreeg de horecaslager van Quality Meat Scotland (QMS). Schotse kabinetsecretaris voor landbouw Mairi Gougeon reikte de prijs uit tijdens SIAL in Parijs.