De Groene Weg: ‘Biologisch varkensvlees ongekend populair’

24 december 2015 Vleesmagazine

De afzet van biologisch varkensvlees is het afgelopen jaar sterk gegroeid. Leverancier De Groene Weg in Groenlo ziet het aantal varkens dit jaar toenemen tot boven de 80.000. Daarmee is de vraag naar biologisch varkensvlees groter dan ooit. Biologisch vlees staat ook tijdens de Kerstdagen bij veel consumenten op het menu.

De Groene Weg is de grootste leverancier van biologisch vlees in Nederland. Ze werkt samen met varkenshouders om er voor te zorgen dat voldoende vlees wordt geproduceerd. Daarvoor is een groeitraject ontwikkeld waarlangs de productie zich de afgelopen jaren heeft uitgebreid en in de komende jaren verder zal uitbreiden. De Groene Weg verkoopt niet alleen vlees in Nederland, maar ook in landen als Duitsland, Denemarken, Italië, Frankrijk en Spanje.

Diervriendelijk en duurzaam

De Groene Weg verwerkt dieren die afkomstig zijn van biologische boerderijen waar ze meer ruimte tot hun beschikking hebben. Deze veehouders passen de meest diervriendelijke vorm van veeteelt toe.

Biologische boeren gebruiken nagenoeg geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Daardoor is de biologische landbouw minder belastend voor het milieu. De boeren hebben geen mestoverschot, maar gebruiken de mest op eigen grond voor de productie van voer of verkopen mest aan collega-boeren. Veel biologische boeren werken namelijk samen met biologische akkerbouwers.

Altijd op de hoogte blijven?