De deur niet uit? Doe online inspiratie op!

Vlees online inspiratiegids

Er is veel veranderd de afgelopen anderhalf jaar. Een van de grootste veranderingen in het dagelijks leven was toch wel dat alles ineens online moest gebeuren. En ook al kan er nu langzaamaan weer meer, de wereld is nog niet de oude. Waar Vleesmagazine je normaal graag tips voor activiteiten had gegeven, hebben we nu deze Online Inspiratiegids, vol met plekken om vanuit huis inspiratie op te doen. Ook leuk voor na de coronatijd! Vandaag ondernemerschap en websites!

Ondernemerschap

De website De Ondernemer.nl is, zoals de naam al zegt, een site vol met nuttige tips en informatie voor ondernemers. Je vindt er het laatste nieuws, verschillende interessante blogs, tips over marketing en financiën, en nog veel meer.

De ondernemer_logo

ZakenVerhalen.nl verzamelt de verhalen van allerlei Nederlandse ondernemers, bedoeld om mkb’ers en zzp’ers te inspireren. Bijvoorbeeld het verhaal van Thijs Duindam, eigenaar van restaurant De Soester Duinen, over wat er allemaal mogelijk is in zijn bijzondere uitspanning. Maar ook verhalen van de eigenaar van een schoonmaakbedrijf, een socialmedia-trainer en een websitedeveloper zijn er te vinden. Als je je eigen verhaal wereldkundig wilt maken, dan kan dat – tegen een vergoeding - ook.

Zakenverhalen_logo

Websites

Voor wie ook thuis vlees zo mooi mogelijk wil laten uitkomen, kan eens kijken op de website The Meat Lovers. Met onder meer tips van experts en inspiratie voor lekkere recepten.

 

Meatlovers website

Voor nog meer afwisseling kan het ook leuk zijn eens het verleden in te duiken. De website Eetverleden heeft allerlei historische (vlees)recepten in de aanbieding, en het Hunebedcentrum legt uit hoe je op een prehistorische manier vlees en vis kunt roken.

Hunebedcentrum website

Dossiers
Lees ook
‘Elke dag voelt als een feestje’

‘Elke dag voelt als een feestje’

De inrichting van slagerijen is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Er is meer ruimte voor zelfbediening, meer vraag naar luxe en ambachtelijke producten en de afhaalslager is geïntroduceerd. Vandaag het tweede deel van deze rondvraag met Eugène Wieland van Uw Slager Rosmalen.

Friquandelle

Friquandelle

Waar de kroket en bitterballen de muur al lang ontstegen zijn en zelfs het patatje-met tot een haute frituur gerecht is verworden, ligt de frikandel nog altijd in het verdomhoekje van de vreetschuur.

Werken in de slagerij tijdens hittegolf

Werken in de slagerij tijdens hittegolf

Volgens meteorologen krijgen we deze week waarschijnlijk te maken met een hittegolf. Hoe kunnen medewerkers veilig blijven werken in de slagerij? Welke maatregelen kan de slager nemen?