DCA-Markets introduceert notering prijsmutaties

attachment-001_food-image-VLS3411I01

DCA-Markets, onderdeel van DCA Groep, is vanaf 14 oktober 2019 begonnen met de wekelijkse DCA-notering prijsmutaties varkensvleesonderdelen. Dit zijn de gemiddelde slachterij/grossier prijsmutaties voor de lopende week ten opzichte van die van de week daarvoor.

  • Het gaat bij de noteringen om:
  • Karkas, Buiken, Hammen, Spek, Ribben, Wangen, Nekken met been, Levers, Nekken zonder been, Lange haas, Schouders, Kophaas, Middels, Magere metten

De mutaties van de verschillende aanbieders worden aangeleverd door een panel. De prijzen worden op maandagmiddag gecollecteerd en gemiddeld waarna ze worden gepubliceerd.

Transparantere markt

‘DCA-Markets spant zich al jaren in voor het transparant maken van markten voor agrarische producten aldus René van ’t Riet van DCA-Markets. Ook de prijzen ‘hoger in de bedrijfskolom’ zijn relevant voor de gehele keten. Zo publiceren wij wekelijks de DCA BestPigletPrice en de DCA beursprijs varkens. En dus vanaf nu ook de prijzen die producenten van varkensvlees onderdelen beuren. Het is duidelijk dat er een relatie is tussen die verschillende DCA noteringen die we ook graag in beeld brengen.

Naast dit belangrijke inzicht hoe varkens worden verwaard biedt het mutatieoverzicht de mogelijkheid voor partijen om contracten op af te wikkelen.’

Over DCA

DCA Groep is in 2004 opgericht en voorziet sindsdien de agrarische sector van onafhankelijke marktinformatie, marktanalyses, risicomanagement- en consultancy diensten. Het doel is om de sector te helpen bij het maken van de beste strategische en tactische beslissingen.

Lees ook
WUR: Heffing op vlees die teruggaat naar veehouder kan veehouderij verduurzamen

WUR: Heffing op vlees die teruggaat naar veehouder kan veehouderij verduurzamen

Moet er een heffing komen op vlees? De vraag komt regelmatig voorbij in het nieuws. Volgens Wageningen University and Research kan een heffing op vleesproducten die de overheid doorgeeft aan de veehouder de duurzaamheid bevorderen.

Vleesprijzen stijgen na versoepelingen coronamaatregelen

Vleesprijzen stijgen na versoepelingen coronamaatregelen

Door de versoepelingen van de coronamaatregelen stijgt de prijs van vlees. Doordat de horeca weer open is, neemt de vraag naar vlees toe.

Brancheorganisaties ontwikkelen hitteprotocol voor markten

Brancheorganisaties ontwikkelen hitteprotocol voor markten

Zomers kunnen de temperaturen hoog oplopen. Dit kan voor vishandelaren en marktslagers problemen opleveren voor de voedselveiligheid van hun producten. Daarom hebben brancheorganisaties Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS), Poeliersbond en Vereniging voor Nederlandse Visspecialisten(VNV) een hitteprotocol ontwikkeld dat 10 juni naar de gemeentes is...